avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de slutire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de slutire

As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ
Cel mai recent răspuns: ContSters85451 , utilizator 11:47, 10 Aprilie 2009
Art. 182, alin.2 din Codul penal
Infractiunea este vatamare corporala grava, slutirea este doar o forma agravata.
Va evoc art. 182 din Codul penal :

,,Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Daca fapta a produs vreuna din urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica ori psihica, slutirea, avortul, ori punerea in primejdie a vietii persoanei, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 10 ani.
Cand fapta a fost savarsita in scopul producerii consecintelor prevazute la alin. 1 si 2, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani.
Tentativa faptei prevazute in alin. 3 se pedepseste."

Este incriminata slutirea in cadrul infractiunii de vatamare corporala grava.
Sunteti parte vatamata sau faptuitor?

avocat Claudiu Lascoschi
Sunt o persoana care doreste sa faca un bine unei victime de 17 ani care a fost arsa cu ulei incins, in mod intentionat de catre concubinul acesteia, iar ulterior victima a obtinut un certificat medico/legal de 14/16 zile.
As vrea sa mentionaez faptul ca victima are arsuri de gr.II pe fata, spate si umar. Arsurile de pe fata vor ramane cu siguranta cu cicatrici, iar in acesta situatie vroiam sa stiu daca se pune problema ca si consecinta slutirea.
E greu de presupus o incadrare la art. 182 c.p. Trebuie vazut actul medico legal, consecintele arsurilor,asupra carora trebuie sa se pronunte medicul de specialitate,inprejurarile comiteri faptei,etc. Nu in ultimul rind trebuie consultata practica judiciara in materie.

Detectiv Particular Filip Stelian

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava sau nu?? nickolas_pjs nickolas_pjs buna tuturor,,, totul incepuse intr-o duminica dupa amiaza,,iesind cu niste prieteni apropiati la o bere,unde in urma unei altercatii cu barmanul,care incerca ... (vezi toată discuția)
Cicatrice (vatamare corporala grava sau lovire si alte violente) xuser xuser Daca in urma unei altercatii , victima primeste un pumn in ochelari, lentila cauzandu-o o cicatrice de 4 cm deasupra ochiului, fapta intra la lovire si alte ... (vezi toată discuția)
Un sfat , va rog raducuu raducuu buna ziua, am nevoie de un sfat va rog frumos .. sa va povestesc depre ce este vorba. un prieten de-al meu a fost taiat pe fata de un vecin , a facut ... (vezi toată discuția)