avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare si insulte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare si insulte

Daca ai o disputa cu cineva prin sms , si ii spui"daca erai in fatza mea si ziceai ce ai zis mai sus(jignirile pe care ti le adresa individul) te calcam cu bocancul pe cap" si niste jigniri injuraturi pe langa asta, iar persoana respectiva vrea sa te dea in judecata, pt amenintare (faza cu bocancii) si insulte, poti sa risti inchisoarea pt asa ceva?Ca din punctul meu de vedere mi se pare o prostie si o copilarie, dar vreau sa stiu parerea unui om avizat in domeniu. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:41, 28 Iulie 2016
Din punct de vedere juridic poate formula plangere prealabila ptr.infractiunea de amenintare(art.206 NCP) dar ma indoiesc ca o va face, mi se pare un fapt minor.Oricum ,daca se va da curs plangerii prealabile faputuitorul risca in cel mai rau caz o amenda penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari din partea fostului sot al verisoarei sotiei mele Cristi_Gologan Cristi_Gologan In iarna aceasta, verisoara sotiei mele a solicitat inceperea procedurii de divort impotriva fostului ei sot. Acesta a inceput de atunci sa o ameninte pe ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează într-o astfel de situatie Gia001 Gia001 Buna ziua,ma aflu intr-o situație exasperantă,si am nevoie de ajutor,am avut o relație cu un individ timp de 3 ani,în acești ani l-am sustinut foarte mult ... (vezi toată discuția)
Clauza contractuala restrictiva? gabrici gabrici sunt injuraturile, acuzatiile neintemeiate, amenintarile, jignirile definite clar de vreo lege ca fiind ilegale? exista vreo reglementare in acest sens? din ... (vezi toată discuția)