avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... clauza contractuala restrictiva?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

clauza contractuala restrictiva?

sunt injuraturile, acuzatiile neintemeiate, amenintarile, jignirile definite clar de vreo lege ca fiind ilegale? exista vreo reglementare in acest sens? din punct de vedere al politiei plangerea pentru amenintare se ia in considerare doar cand exista vatamare corporala.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:05, 22 Septembrie 2010
Este vorba despre infractiunile de amenintare, insulta si calomnie,art.193;art.205 si art.206 c.pen.
Pe de alta parte plangerile formulate sub aspectul infractiunilor despre care faceti vorbire trebuiesc dovedite cu probatorii(acte,martori,alte probe acceptate de lege),intrucat simpla plangere ,nedovedita nu este indestulatoare pentru a sanctiona o persoana
Nu, politia trebuie sa verifice plangerea formulata si eventual,sa ia masuri ,tocmai pentru a nu avea loc o eventuala vatamare a unei persoane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflicte intre colegi ioana rosu ioana rosu Va rog sa imi spuneti ce temei legal am daca confictul pe care il am cu o colega a degenerat in amenintari si jigniri? va multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Amenintarea si injurarea unei persoane ce se afla pe domeniul unui vecin cu mine opreageri opreageri amenintarea si injurarea unei persoane ce provoaca scandal cu afirmatii mincinoase catre mine si care se afla pe propietatea unui vecin de-al meu ,acesta ne ... (vezi toată discuția)
Plangere penala krs23 krs23 Buna seara.As dori sa depun si eu plangere penala la parchetul local pentru insulta, calomnie, amenintare, lovire si vatamare corporala....mentionez ca am ... (vezi toată discuția)