avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari din partea fostului sot al verisoarei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari din partea fostului sot al verisoarei sotiei mele

In iarna aceasta, verisoara sotiei mele a solicitat inceperea procedurii de divort impotriva fostului ei sot. Acesta a inceput de atunci sa o ameninte pe verisoara sotiei cu bataia, cu tot felul de "rele", chiar si cu moartea. Eu si cu sotia mea, fiind in trecut foarte apropiati cu familia verisoarei sotiei mele, am ramas, discret, de partea verisoarei, uimiti fiind de violenta verbala a fostului ei sot, pe care il cunoscusem inainte ca fiind un om cu foarte mult bun simt. De cand acest barbat a aflat ca noi o sustinem pe fosta lui sotie, parca a innebunit. A inceput sa profereze amenintari repetate si injuraturi la adresa sotiei mele, da telefoane si SMS-uri repetate de amenintare, la orice ora din zi sau noapte, ma ameninta si pe mine ca ma da in judecata pentru motive imaginare si puerile, posteaza injurii repetate pe conturile noastre de pe o retea de socializare, s.a. Suntem constienti ca trebuie sa facem ceva, dar, cel putin momentan, acest personaj nu a trecut la fapte. Pentru ca acest individ sa nu poata ajunge in situatia de a trece la fapte, v-as ruga sa-mi sugerati cateva posibilitati de a contracara aceste amenintari cu care ne-a facut viata mult mai complicata. Multumesc.
Buna ziua,
Formulati o plangere la politie pentru amenintari fapta prevazuta de art.206 C.Pen.
Plangerea e bine sa fie formulata si de fosta sotie si de dumneavoastra aducand ca probe SMS-urile de care faceti vorbire si postarile.
Multumesc mult!
Formulati plangere penala ptr.infractiunea de amenintare prevazuta si pedepsita de art.206 NCP si hartuire prevazuta si pedepsita de art.208 NCP.Ptr .ambele fapte actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate.Plangerea prealabila trebuie introdusa in termen de 3 luni( nu 2 luni) din ziua in care persoana vatamata a aflat despre savarsirea faptei[Art.296(1) NCPP].
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Valentima Valentima Tata a murit acum aproximativ un an si sase luni. Tata a avut 3 sotii( mama fiind ultima sotie), prima sotie este trecuta pe garsoniera in care locuiesc-tin ... (vezi toată discuția)
Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)
Amenintare danmdll danmdll Buna ziua, Dacă am fost amenințat, înjurat si eu am reușit să inregistrez audio tot, am 5 martori, am sanse să castig un proces? Va rog sa imi spuneți ... (vezi toată discuția)