avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare, termen depunere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare, termen depunere plangere

buna ziua

as dori sa stiu si eu in cat timp se poate de pune o plangere pentru amenintare cu moartea

multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:33, 8 August 2016
3 luni maxim.

Art. 206 ncp

Ameninţarea

(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Art. 296ncpp

Termenul de introducere a plângerii prealabile

(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintarea puncuskaa puncuskaa cum se pedepseste amenintarea cu moartea? (vezi toată discuția)
Amenintare cu pretul vietii paul1975 paul1975 Buna ziua as dori un sfat .acum 2 zile am avut o discutie chiar cu un familiar eu am vorbit foarte respectos dar persoana in cauza a inceput cu amenintarile ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru amenintare bojitalin bojitalin buna, as dorii sa stiu daca pot face o plangere penala unei persoane care ma ameninta atat pe mine cat si pe familia mea.detin probe doar in scris,deoarece am ... (vezi toată discuția)