avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala pentru amenintare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala pentru amenintare

buna, as dorii sa stiu daca pot face o plangere penala unei persoane care ma ameninta atat pe mine cat si pe familia mea.detin probe doar in scris,deoarece am sms trimise , va multumesc
Nu va opreste nimeni, puteti depune plangerea, vedeti numai ca este vorba de plangere prealabila si trebuie depusa in 3 luni din ziua in care ati aflat de savarsirea faptei.
ART. 206
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
buna razvan, am citit mesajul tau si as dorii sa stiu , cum sa depun plangerea in termen de 3 luni daca eu sunt plecat din tara? ma intorc in tara in vara,in vacanta, pot sa pun plengerea atunci? sau daca au trecut 3 luni nu mai e valabila?nu stiam ca amenintarile au termen ;) merci

Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei, asa cum v-am spus.
Plângerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie să fie special, iar procura rămâne ataşată plângerii.
pai de moment nu exista persoana vatamata,ca nu ne-am intalnit......el m-a amenintat prin telefon , la asta ma refeream , merci mult

deci eu daca merg luna viitoare in tara,pot pune plangerea? la politie,nu?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 si 2.8 din Regulament
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Aveti 3 luni la dispozitie din momentul in care v-a amenintat, la telefon, sms-uri sau la ce modalitati de amenintare a recurs respectiva persoana, nu trebuie sa va intalniti cu el.
La politie sau parchet depuneti plangerea.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Amenintare, termen depunere plangere transformers2010 transformers2010 buna ziua as dori sa stiu si eu in cat timp se poate de pune o plangere pentru amenintare cu moartea multumesc (vezi toată discuția)
Plangere prealabila pt amenintare Silvia Barbulescu Silvia Barbulescu As dori sa depun plangere penala pentru savarsirea infractiunii de amenintare. Va rog sa mi spuneti daca exista prevazut un termen pentru depunerea anei ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea ionel1971 ionel1971 ce pot face in cazul amenintarii cu moartea de catre o persoana si cam ce pedepse sunt pt asemenea fapte (vezi toată discuția)