Aveti posibilitatea sa formulati plangere in termen de 3 luni de la data savarsirii faptei.
Plangerea se adreseaza parchetului de pe langa instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Art. 206 n. c. pen.
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Art. 295 n. cod de procedura pen.
Plângerea prealabilă
(1) Punerea în mişcare a acţiunii penale se face numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o astfel de plângere.
(2) Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului, potrivit legii.
(3) Dispoziţiile art. 289 alin. (1)-(6) şi (8) se aplică în mod corespunzător.
Amenintari
dumutaadrianred
Buna seara, vreau sa va rog sa imi oferiti niste sfaturi in privinta unei probleme. Un prieten este amenintat cu bataia, cu tot felul de lucruri pentru ca ar ... (vezi toată discuția)
Amenintare
bialuca1978
Ieri vecinul meu m-a injurat, jignit si amenintat telefonic
Am inregistrat convorbirea pentru ca nu este prima data cand se intampla
L-am informat ca este ... (vezi toată discuția)