avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari

Buna seara, vreau sa va rog sa imi oferiti niste sfaturi in privinta unei probleme. Un prieten este amenintat cu bataia, cu tot felul de lucruri pentru ca ar "datora"o suma de bani la cineva. Prietenul meu locuieste in acelasi cartier cu persoana care il ameninta. Nu exista nici o dovada ca prietenul meu a primit vreo suma de bani dar este amenintat. II este frica sa iasa din casa, pentru ca si parintii persoanei care pretinde ca oferit suma de bani, il ameninta pe prietenul meu cu rezolvarea problemei pe alte cai ...... Va multumesc
daca are dovezi ca e amenintat, sa depuna plangere la politie.
Sa depuna o reclamatie la politie pe care trebuie sa o sustina cu dovezi: listing telefoane, mesaje pe mobil, mesaje pe mail, martori etc. Amenintarile trebuie sa fie concretizate, altfel reclamatia va fi clasata.
Daca fapta savarsita se regaseste in infractiunea de amenintare prevazuta de art. 206 NCP, atunci trebuie depusa o plangere penala la Politie sau la Parchet.
Art. 206 (1) - Fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la unan sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăși sancțiunea prevăzută de lege pentru infracțiunea care a format obiectul amenințării.
(2) - Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
;)
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari primite pe facebook fify1 fify1 Buna seara, de cateva zile ne confruntam cu o situatie dificila la locul de munca, mai exact am prins un coleg care fura bani din sertarele altor vanzatori. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala? ArualAnele ArualAnele Buna, Am fost insultata la o postare de-a mea de pe pagina de Facebook si as dori sa stiu daca pot face plangere penala impotriva persoanei care m-a ... (vezi toată discuția)
Amenintare, termen depunere plangere transformers2010 transformers2010 buna ziua as dori sa stiu si eu in cat timp se poate de pune o plangere pentru amenintare cu moartea multumesc (vezi toată discuția)