Buna seara, de cateva zile ne confruntam cu o situatie dificila la locul de munca, mai exact am prins un coleg care fura bani din sertarele altor vanzatori. Bineinteles am anuntat directorul de magazin si masura a fost disponibilizarea colegului.
Problema este ca eu azi am tot primit mesajede amenintare pe facebook de la sotia acestuia.
Tinandcont decunoscutele cunostinte ale fostuluicoleg cu persoane ... sa le spunem "din gasti de cartier" as vrea sa stiu ce pot face sa ma pun cumva la adapost.
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Puteti formula o plangere penala pentru amenintare daca sunt indeplinite conditiile de mai sus.
Daca insista cu aceste amenintari si va creeaza o stare de teama pentru ceea ce s-ar putea intampla, depuneti plangere la politie, cu mesajele primite drept mijloc de proba. In cazul in care veti fi amenintat si in prezenta altor persoane, acestea pot declara in calitate de martori. Dar, poate a fost doar o "scanteie" de moment si se va potoli.
Art. 206 Noul Cod Penal:
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
La adapost este greu sa va puneti in mod concret.
Se poate incerca o plangere pentru amenintare dar e posibil ca politia sa nu va ia in serios.
Depinde foarte mult si in ce constau amenintarile.
Si preventiv cumparativa un spray paralizant(10-20) lei si un baston cu electro-soc(~100-200 lei). Semnalizati si conducerea despre acesta problema. Daca pe d-voastra nu va i-a in serios Politia (traim in Romanica) sa faca si conducerea o plangere.
Amenintari
dumutaadrianred
Buna seara, vreau sa va rog sa imi oferiti niste sfaturi in privinta unei probleme. Un prieten este amenintat cu bataia, cu tot felul de lucruri pentru ca ar ... (vezi toată discuția)