avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere insulte, jigniri pe email
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere insulte, jigniri pe email

Buna seara,

Ajutati-ma cu un sfat va rog, de cateva zile primesc emailuri cu jigniri si tot felul de insulte de la fosta sotie. Pot depunde plangere la politie impotriva ei, sau sa o dau in judecata? Am inteles ca insulta este reintrodusa in codul penal. Ce sfat imi puteti da?
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 00:34, 9 Noiembrie 2014
Insulta nu mai este infracțiune conform noii legislații penale.Poate reușiți o reconciliere, folosind calea amiabilă, medierea, iar ca ultimă soluție, o acțiune civilă, ultima variantă fiind costisitoare și fără garanția că aceste insulte la adresa dvs. vor înceta, câtâ vreme există un conflict ale cărui cauze nu le veți identifica și soluționa.
incercati sa intrati in jocul dansei nerecunoscand cine este persoana care va jigneste si va insulta , si faceti-o sa-si spuna numele .
apoi plangere la politie , pentru inceput ....
stiu cine este persoana. Ce sanse am daca fac plangere la politie?
chiar daca stiti cine este , nu puteti demonstra legal...doamna clar ca nu o sa recunoasca .
asa , daca o faceti sa spuna cine este , cum se numeste , si care este motivul jignirilor....o sa aveti un atu .
Daca insultele si jignirile respective va cauzeaza o stare de temere, atunci se poate vorbi despre infractiunea de hartuire al.2.

Cod penal Art. 208 - Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Alte discuții în legătură

Hartuire morala? Marianaroiu Marianaroiu Am si eu o intrebare: ce fapta se considera faptul ca o persoana imi tot face plangeri peste plangeri si ma urmareste mereu. Mi-a facut sesizari pe la ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! violenta in familie Claudia201993 Claudia201993 Buna!! Am 21 de ani si de o perioada mă confrunt cu o problema. Stau in casa cu parintii, defapt stăteam pentru ce de ceva vreme m-am mutat doar eubcu mama ... (vezi toată discuția)
Când te simți urmărit buna ziua, cum poți sa reclami și ... veronicam veronicam Când te simți urmărit Buna ziua, Cum poți sa reclami și care este modalitatea de a reclama o persoana atunci când te simți urmărit, hărțuit de ... (vezi toată discuția)