avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala - mesaje sms
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala - mesaje sms

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar trebui sa fie un numar mare de mesaje, eu am doar trei pentru ca i-am blocat numarul, sau ce conditii trebuie sa indeplineasca aceasta "hartuire" ca sa poata deveni penala?
Astept cu nerabdare raspunsul Dumneavoastra,
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
Florentina04, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:11, 18 August 2015
pai nu mai primiti daca l-ati blocat, nu ?
Art. 208

Hărţuirea

(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


nu e prevazut cate trebuie sa fie, conteaza daca va creaza o stare de temere, nu ca va enerveaza.
Ideea e ca il cunosc pe respectivul, si chiar cred ca e in stare sa apara la usa mea in orice clipa. Nu i-am blocat numarul pentru ca ma enerva, ci pentru ca ma sperie.
Va multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
Florentina04, utilizator
Puteti formula plangere prealabila ptr.infractiunea de hartuire prevazuta si pedepsita de art.208Hartuirea Noul Cod Penal:"(1) Fapta celui care, in mod repetat ,urmareste fara drept sau un interes legitim,o persoana ori ii supravegheaza locuinta,locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta ,cauzandu-i astfel o stare de temere, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
(2)Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta ,care, prin frecventa sau continut,ii cauzeaza o temere unei persoane,se pedepseste cu inchisoarea de la o luna la 3 luni sau cu amenda,daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.
(3)Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate."

Plangerea prealabila trebuie sa fie introdusa in termen de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat despre savarsirea faptei.Termenul de 3 luni este un termen de decadere,adica, daca plangerea prealabila nu este introdusa in acest termen, faptuitorul nu mai poate raspunde penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când te simți urmărit buna ziua, cum poți sa reclami și ... veronicam veronicam Când te simți urmărit Buna ziua, Cum poți sa reclami și care este modalitatea de a reclama o persoana atunci când te simți urmărit, hărțuit de ... (vezi toată discuția)
Credit express SelaruMarian SelaruMarian Astazi am fost sunat pt a doua oara X-( de catre o domnisoara de la CREDIT EXPRESS(asa spunea dansa) sa ma intrebe despre nu stiu ce firma TRUST CONMAR Baia ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica vasileU vasileU in urma cu vreo 12 ani fiica mea a avut o relatie de concubinaj cu un baiat .totul s-a terminat de atunci fiica mea s-a casatorit legitim are un baietel de 10 ... (vezi toată discuția)