avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire telefonica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire telefonica

in urma cu vreo 12 ani fiica mea a avut o relatie de concubinaj cu un baiat .totul s-a terminat de atunci fiica mea s-a casatorit legitim are un baietel de 10 ani.acum vreo 3 saptamini ma suna acel baiat de care nu mai auzisem nimic atita timp(locuieste in alta localitate).nu stiu de unde a facut rost de nr. meu de tel.fix ,dar necunoscind nr.nu am raspuns.mai tirziu adica peste vreo jumatate de ora sotia zice sa sun ca cine stie cine o fi dintre rude cu vreo problema.am sunat pe acel nr. ca era de mobil cu tel meu mobil si de atunci a prins nr. meu de tel.mobil si ma terorizeaza cu tot felul de mesaje obscene despre fiica mea , ca la tel. nu ii mai raspund .va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac ,deoarece nu mai tin nici tel deschis din cauza lui.mentionez ca nu i-am raspuns in nici un fel si nici pe fiica mea nu am informat-o de cele intimplate deocamdata ,si am pe telefon toate mesajele trimise de el.multumesc pentru raspunsuri
imi cer scuze ca nu am stiut unde sa incadrez aceasta postare.
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2016
vasileU, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:15, 3 Mai 2016
Depuneti plangere penala pentru hartuire, daca toate aceste telefoane/mesaje va cauzeaza o temere.
ART. 208
Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Temere am pentru ca individul stie unde locuiesc si cine stie ce iar mai putea trece prin cap.Unde sa fac plingerea? la politia din localitatea unde locuiesc eu ?
totusi va multumesc si dupa sarbatori o sa fac plingere.
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2016
vasileU, utilizator
Aveti posibilitatea sa blocati nr de telefon respectiv. Daca continua sa va sune de pe alt numar aveti motive intemeiate sa depuneti plangere.
Legea va conferă dreptul de a formula plangere pentru hartuire.
Trebuie depusa însă plangere penala.
Se depune la politia de care aparțineți.
Sa aveți și dovezile atașate la plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Haituire la telefon adry-a adry-a Cum as putea sa opresc o persoana sa ma haituiasca telefonic, persoana pe care am intalnit-o pe un site de socializare si careia i-am dat nr. meu de tel. Nu ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica de catre un posibil cumparator franciscb franciscb Buna seara, Va adresez o intrebare: pe ce baza legala (apeluri telefonice inregistrate/SMS etc) se poate depune o plangere/sesizare impotriva unei ... (vezi toată discuția)