avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Haituire la telefon
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Haituire la telefon

Cum as putea sa opresc o persoana sa ma haituiasca telefonic, persoana pe care am intalnit-o pe un site de socializare si careia i-am dat nr. meu de tel. Nu m-am intalnit cu acesta persoana, doar am avut cateva discutii, putine, la telefon. Imi cunoaste si adresa de Facebook. Nu pot sa imi schimb nr. de tel. si nici nu pot sa-l tin inchis (il folosesc si la firma). Suna la orice ora, insistenta, iar eu nu-i mai raspund sau ii inchid!? As putea sa fac o reclamatie la politie stiindu-i doar nr. de tel si cateva lucruri neverificate despre ea!?
Cel mai recent răspuns: adry-a , utilizator 10:43, 18 Iulie 2013
Hartuirea ca si infractiune, este prevazuta in noul Cod penal care va intra in vigoare la data de 1 februarie 2014. Pana atunci, fapta persoanei care va agaseaza cu telefoanele nu este incriminata.

Art. 208. - (1) Fapta celui care, in mod repetat, urmareste, fara drept sau fara un interes legitim, o persoana ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta, cauzandu-i astfel o stare de temere, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta, care, prin frecventa sau continut, ii cauzeaza o temere unei persoane, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.
(3) Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.


Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când te simți urmărit buna ziua, cum poți sa reclami și ... veronicam veronicam Când te simți urmărit Buna ziua, Cum poți sa reclami și care este modalitatea de a reclama o persoana atunci când te simți urmărit, hărțuit de ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica vasileU vasileU in urma cu vreo 12 ani fiica mea a avut o relatie de concubinaj cu un baiat .totul s-a terminat de atunci fiica mea s-a casatorit legitim are un baietel de 10 ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)