Buna seara,
Va adresez o intrebare: pe ce baza legala (apeluri telefonice inregistrate/SMS etc) se poate depune o plangere/sesizare impotriva unei persoane?
Situatia se prezinta astfel: In urma unui anunt dat pe internet, pe un binecunoscut site de vanzari, pentru vanzarea unei locuinte, s-au prezentat mai multe persoane pentru vizionare, fiecare cu ofertele de pret,conditii proprii.
Printre acestia s-a strecurat si o agentie imobiliara, desi in anuntul postat pe site-ul respectiv era specificat express "FARA agentii imobiliare etc".
Agentia a venit cu vreo doua persoane + clientul, cu sotia etc.
In urma vizionarii, clientul era ferm hotarat ca apartamentul va fi al lui, vroia sa ii confirm ca ii vand lui, ca ne vedem maine la notar, etc.(desi i-am explicat ca decizia o sa o iau abia dupa toate vizionariile etc.).
In aceasi seara am anuntat agentia ca nu s-a acceptat oferta clientului lor - mi-au cerut sa anunt pe ei si nu pe client. A doua zi "clientul" a inceput o serie de insistente", incepand sa ofere valori tot mai mari (am blocat numarul lui la apeluri). Am primit nenumarate mesaje SMS e pe numarul lui personal de data asta, de insitente si mai apoi de amenintari/reprosuri ca nu i-am vandut locuinta lui, sub diferite pretexte ca avea nevoie de aceea locuinta. PRECIZEZ: NU am dat de inteles si nu am dat mana cu el, ca ii voi vinde locuinta!. Dupa acestea a trecut la apeluri de pe alte numere de telefon - agentia i-a dat numarul meu si al sotiei fara acordul meu expres, si fara ca eu sa am vreun contract/intelegere verbala/scrisa cu agentia.
In final i-am transmis un mesaj prin care l-am rugat sa inceteze cu insistentele /amenintarile, explicandu-i ca locuinta s-a vandut. Nu a incetat sa ne sune-nu am mai raspuns la apeluri.(Nr.de tel al sotiei a fost sters din anuntul initial chiar a doua zi dupa publicare, nimeni nu avea cum sa stie acel numar decat cei care au vazut anuntul in primele 24 ore - deci si aceasta agentie, anuntul fiind sters complet dupa 48 ore de pe acel site.).
Intrebare: Pot sa depun o plangere la politie pentru hartuire?
Multumesc