avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire telefonica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire telefonica

Cam ce cerinte trebuie sa aiba o cauza ca sa fie considerate hartuire, daca o persoana te suna cu nr. ascuns.

Cam cate zile rand. Cam cate apeluri/sms-uri dupa ce persoana a zis nu-mi mai scrie.

Cateodata doar vrei sa-ti iei revansa fata de cineva...
Cel mai recent răspuns: Bogdan - Radu Ursu , Avocat 11:28, 17 Octombrie 2014
Buna ziua!
Fapta mentionata de dumneavoastra se incadreaza in dispozitile art. 208 din Noul Cod Penal.

Art. 208
Hărţuirea
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

Trebuie mentionat faptul ca actiunea penala in cazul infractiunii de hartuire se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Daca frecventa sau continutul acestor sms-uri sau apeluri v-au cauzat o stare de temere depuneti plangere in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
Bogdan - Radu Ursu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Credit express SelaruMarian SelaruMarian Astazi am fost sunat pt a doua oara X-( de catre o domnisoara de la CREDIT EXPRESS(asa spunea dansa) sa ma intrebe despre nu stiu ce firma TRUST CONMAR Baia ... (vezi toată discuția)