avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire, prevenire degenerare in violenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire, prevenire degenerare in violenta

buna ziua ! in urma unui consult psihiatric, complementar cu tratamentul medicamentos am primit si recomandarea de "evitare a situatiilor conflictuale" .intrucat un vecin gaseste diferite pretexte sa se ieie de mine sa ma hartuiasca ,timoreze ,eu interpretez aceste hartuiri drept agresiune verbala asupra mea ,pierzandu-mi controlul la una din discutiile avute cu vecinul in cauza l-am amenintat cu moartea cu scopul de-a ma lasa in pace de-a nu ma mai timora .Pot cere vreo masura impotriva hartuitorului? deoarece exista riscul ca totul sa degenereze in violenta fizica .Va rog referinte legale daca se poate .
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:24, 25 Aprilie 2014
Formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de codul penal la:

ART. 208

Hărţuirea

(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când te simți urmărit buna ziua, cum poți sa reclami și ... veronicam veronicam Când te simți urmărit Buna ziua, Cum poți sa reclami și care este modalitatea de a reclama o persoana atunci când te simți urmărit, hărțuit de ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata sau mi se poate face o plangere penala de catre un debitor daca sunt colector de creante? antonia21 antonia21 Buna ziua!Lucrez la o firma de recuperare creante,ca si colector creante pe cale amiabila.M-ar interesa daca un debitor imi poate face o plangere penala in ... (vezi toată discuția)
Credit express SelaruMarian SelaruMarian Astazi am fost sunat pt a doua oara X-( de catre o domnisoara de la CREDIT EXPRESS(asa spunea dansa) sa ma intrebe despre nu stiu ce firma TRUST CONMAR Baia ... (vezi toată discuția)