buna ziua ,
a-si dori sa aflu in ce articol se incadreaza si daca se incadreaza urmatorul fapt:
Acum ceva timp in urma o persoana care o cunosc intr-un loc public ma instigat pentru a-l lovi , afirmand ca doreste sa merg cu el afara pentru a continua cearta .Am refuzat categoric si i-am spus sa inceteze cu amenintarile si sa isi vada de treburile sale.Exista si martorii a trecut 3 saptamani de la acest eveniment.Ulterior am continuat o discutie pe messenger in care am incercat sa aplanez conflictul,acesta adresandu-mi injurii si amenintari,acest lucru am facut si eu la adresa sa .Individul mi-a cerut numarul de telefon i l-am dat crezand ca o sa ajungem la o intelegere . Dansul m-a contactat cu numar ascuns a inregistrat convorbirea si s-a dus la politie sustinand ca eu am fost cel care l-a injurat .si amenintat.Vreau sa fac si acelasi lucru adik sa inaintez o plangere penala pentru tot ce a facut dar nu stiu unde si cum sa incadrez cele relatate mai sus.va multumesc.
Persoana aceea nu v-a instigat ci v-a provocat sa-l loviti.Desi nu se intelege clar, l-ati lovit sau nu? adica, ati dat curs provocarii?
Dvs. nu aveti pentru ce sa-i faceti plangere ci, eventual, daca l-ati lovit , martorii dvs. pot confirma ca celalalt v-a provocat.
1.Nu trebuia sa raspundeti la insulte cu alte insulte,nu trebuia sa dati numarul de telefon.
2.Infractiunea de insulta,ca si cea de calomnie a fost dezincriminata,deci nu se poate formula plangere penala pe acest aspect.
3.Mi se pare o problema copilareasca,cu tot respectul fata de dvs ,si consider ca nu trebuie sa ii dati atentie.
Neraspunzand la manifestarile celeilalte persoane aceasta ,se va potoli, probabil
Nu l-am lovit dar ma jignit si mi-a cerut in mod repetat acest lucru dar am continuat a ne certa pe mesenger .Acesta a inregistrat convorbirea m-a ameninta din nou si astazi a mers la politie cu plangere penala impotriva mea motivul fiind ca eu la-si fi amenintat lucru care nu este adevart ci doar ne-am jignnit reciproc.Ce pot sa fac ...?eu am incercat sa aplanez orice conflict si el merge la politie relatand altceva .
Sigur ca provocarea nu inlatura raspunderea , dar poate fi retinuta ca circumstanta atenuanta.
@Paraschivrares, cum spune colegul r.gabi, pare o problema copilareasca. Mai bine evitati orice contact cu celalalt, fie si pe messenger.Jignirile nu mai tin de sfera penalului .
Va rog ajutor !
atac2211
Bunaziua. Sunt divortat si recasatorit, dar am o problema. Fosta sotie suna mereu la actualul domiciliu, adresand injurii si vb urate atat mie cat si actualei ... (vezi toată discuția)