avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Convorbirile telefonice proprii - proba in divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Convorbirile telefonice proprii - proba in divort

Tatal meu se afla in relatii proaste cu mama si intentioneaza sa introduca divort. Ea discuta cu rudele in termeni foarte buni despre el, dar la telefon ii adreseaza injurii, il ameninta si ii adreseaza cuvinte jignitoare. Tatal meu si-a inregistrat aceste convorbiri pe telefonul mobil cu care a vorbit. Le poate folosi in instanta?
Cel mai recent răspuns: Dan Mihai , utilizator 18:54, 19 Noiembrie 2017
Poate cere admiterea acestor probe de catre judecator si depunerea lor la dosarul cauzei insa este improbabil ca instanta sa accepte ca probe inregistrari telefonice neautorizate, obtinute fara acordul interlocutorului si in care cel care face inregistrarea poate fi vazut ca un agent provocator. Conventia Europeana a Drepturilor Omului si legislatia romaneasca garanteaza dreptul la viata privata iar inregistrarea convorbirilor telefonice se poate face doar de persoane autorizate si dupa ce s-a emis in prealabil un mandat in acest sens.
conform noului cod de procedura civila se poate sa se administreze astfel de probe, desigur sub rezerva efectuarii unei expertize asupra acestei probe...
Eu ce sa inteleg? Le poate folosi?
Da, ca mijloace de proba ele sunt admisibile.
Conditia este ca instanta sa le incuviinteze administrarea, acest lucru ramanand la aprecierea judecatorului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in primul rand as zice sa pastrati distanta respectuoasa datorata ambilor parinti si sa-i lasati sa-si rezolve singuri, adulti fiind, problemele personale. in privinta convorbirilor telefonice, inregistrate fara acordul interlocutorului, si fara o avertizare prealabila, chiar in lumina Noului Cod Civil, mi-e greu sa cred ca intr-un proces de divort judecatorul ar tine cont in mod real de o astfel de proba, care poate fi demontata usor ( lucruri spuse la nervi, provocari, etc). si apoi expertiza care s-ar cere intr-un dosar de divort , in cazul in care s-ar accepta o astfel de cerere ar reprezenta un cost. sa nu uitam nici de faptul ca aceasta asa-zisa proba nu a avut o aprobare a celor in drept (evident ca nici nu s-ar da decat in anumite si stricte conditii) deci...daca puteti si intr-adevar va intereseaza parintii dv, atunci cereti-le sa aiba un divort civilizat consensual.

Alte discuții în legătură

Sms-uri si mailuri admise ca proba la divort? sorina_g sorina_g Buna ziua, Ma numesc S.G. si sunt o “fericita” doamna, traducator PFA – deci stiu intr-o masura relativ de nivel mediu cam ce si cum implica ... (vezi toată discuția)
Infidelitatea sotiei UN OM UN OM Tot in legatura cu articolele postate,in cazul acestui divort ,sotul nu mai este de acord sa divortam de comun acord ,doreste sa fie din cauza infidelitatii ... (vezi toată discuția)
Sunt luate in considerare probele audio video?in dosar penal gancuta gancuta am niste inregistrari audio video am auzit ca de la 1 luna aceasta sunt luate in considerare sun facute fara nicio aprobare dar sunt utile cauzei parerea mea ... (vezi toată discuția)