Pentru schimbarea numelui copilului minor, nascut inaintea casatoriei, iar ulterior parintii s-au casatorit, pe cale judecatoreasca, in care temei legal se poate schimba numele minorului, Intrucat la starea civila a Primariei, ne trimit la instanta de judecata.
In afata de Legea 29/1990; O 41/2003; si decret 975/1998, care ne trimit spre solutionarea pe cale administrativa, niciunde nu arata care este temeiul de drept pentru a face o actiune in instanta de judecata.
Stimati colegi, ce faceti cu debitorii din strainatate?
Unde ii chemati in judecata, daca obligatia a luat nastere in tara straina, iar debitorul este tot din aceasta tara, sa spunem Germania.
Poate a-ti intalnit situatii asemanatoaare, la colegii dvs. , rog raspundeti-mi si mie.
:O
Multumesc mult, dar carei instante ma adresez .
Instantei de la sediu comerciantului strain, pe legislatia romana, sau numai pe CNR, cu actiunea tradusa in limba tarii respective.........??????:">
Buna ziua,
Referitor la faptul ca intre o societate comerciala romana si una straina a intervenit un contract de transport, ulterioar incheierii contractului transportul a fost efectuat de catre societatea romana, conform conditiilor, iar contravaloarea transportului nu este achitata , trecand si o perioada suficienta dupa scadenta facturii emisa pentru transportul efectuat.
In cuprinsul contractului nu este cuprinsa o clauza de solutionare prin Comisia de Arbitraj a Camerei de comert, si referitor la concilierea directa conform art 720 ind. 1 C.p.c. nu am efectuat-o.
Intreb colegii daca au avut litigii internationale comerciale si daca exista o procedura si o legislatie in afara de CMR care este specific transportului, prin care sa recuperez suma datorata de catre comerciantul strain, ceva asemanator Ordonanta 5/ 2001 privind somatia de plata, care prevede o procedura si urgenta, un timp de solutionare scurt si taxe judiciare minime. Si care este instanta la care trebuie sa ma adresez, intrucat obligatia de a efectua transportul a luat nastere la comerciantul strain, intrucat eu as intelege ca litigiul se judeca acolo unde aluat nastere obligatia sau la sediul paratului/ debitor.
In concluzie, cum trebuie sa procedez pentru a recupera contravaloarea transportului efectuat de catre comerciantul roman, transport solicitat de catre comerciantul strain.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Referitor la faptul ca intre o societate comerciala romana si una straina a intervenit un contract de transport, ulterioar incheierii contractului transportul a fost efectuat de catre societatea romana, conform conditiilor, iar contravaloarea transportului nu este achitata , trecand si o perioada suficienta dupa scadenta facturii emisa pentru transportul efectuat.
In cuprinsul contractului nu este cuprinsa o clauza de solutionare prin Comisia de arbitraj a Camerei de comert, si referitor la concilierea directa conform art 720 ind. 1 C.p.c. nu am efectuat-o.
Intreb colegii daca au avut litigii internationale comerciale si daca exista o procedura si o legislatie in afara de CMR care este specific transportului, prin care sa recuperez suma datorata de catre comerciantul strain, ceva asemanator O.G 5/ privind somatia de plata, care prevede o procedura si urgenta, un timp de solutionare scurt si taxe judiciare minime. Si care este instanta la care trebuie sa ma adresez, intrucat obligatia de a efectua transportul a luat nastere la comerciantul strain, intrucat eu as intelege ca litigiul se judeca acolo unde aluat nastere obligatia sau la sediul paratului/ debitor.
In concluzie, cum trebuie sa procedez pentru a recupera contravaloarea transportului efectuat de catre comerciantul roman, transport solicitat de catre comerciantul strain.
Multumesc anticipat.