avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Activitate TIVOLI

Activitate TIVOLI

Buna ziua,

Pentru ca ma confrunt cu o astfel de problema si nu am regasit acest subiect in topicul acestui forum m-am gandit sa vi-l propun spre dezbatere.
Pe scurt este vorba de acele persoane care pentru orice nimic apeleaza la justitie. Eu am un astfel de vecin, fost activist de partid, cu studii la Academia Stefan Gheorghiu, in prezent pensionar, administrator?! al asociatiei de proprietari. Aceasta persoana a reusit performanta de a da in judecata, pentru diverse motive cam 50% dintre vecini. Pentru el probabil ca e un fel de gimnastica, are mintea odihnita si se plictiseste de moarte, dar pentru noi cei care suntem citati prin instanta, reclamati la toate autoritatile posibile (Politie, Primarie, Gaze, Radet s.am.d.) nu e deloc placut. Am ajuns sa adun un dosar cu astfel de reclamatii, cereri de chemare in judecata, plangeri penale s.a. Ce e de facut cu astfel de indivizi?! Un proverb spune ca: "Cel mai intelept cedeaza primul." si mult timp asa am facut l-am ignorat pur si simplu dar deja se ingroasa gluma.

Daca cunoasteti situatii similare si mai ales solutii la aceasta problema va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata !
Ma aflu in acesta situatie: parat intr-un proces penal, plangerea penala a ajuns in faza de judecata, instanta a suspendat judecata si a trimis dosarul la Parchet, pentru cercetari. Parchetul a dat rezolutie cu NUP, iar intre timp reclamantul si-a retras plangerea. Vreau sa stiu cum procedez pentru a repune cauza pe rolul instantei pentru recuperarea cheltuielilor de judecata (onorariu avocat) + eventuale despagubiri (daune morale pentru tracasare, declaratii la politie, invoiri de la serviciu pentru a ma prezenta in instanta la termenele de judecata). Va multumesc anticipat pentru raspuns!