avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaS2019

Activitate AlinaS2019

Buna ziua,

Pe data de 25 Martie, am nascut la o clinica privata din Constanta iar planul nostru de nastere nu a fost respectat deloc.
Nu stiu daca acel plan de nastere are vreun statut legal, dar in contract am specificat un anume medic pe care sa-l avem ca si medic curant. In ziua nasterii, medicul respectiv s-a prezentat la ora 9 dimineata pentru a analiza situatia iar apoi nu l-am mai vazut la ochi deloc. Ne-am si externat intre timp si nu am mai vazut acel medic, care este si asociat al clinicii in cauza.

Nasterea a fost asistata de o doctorita cu multiple cazuri de deces, care nu avea nici cea mai vaga idee ce scria pe planul nostru de nastere, iar eu am suferit o ruptura grava care apoi a fost si cusuta foarte prost.

Contractul e ambiguu, in sensul ca specifica ca avem dreptul sa ne alegem medicul curant si ca clinica se obliga sa ne respecte acest drept, dar, in acelasi timp se si sustrage de la acest drept.

Dupa felul in care a fost formulat acest contract, am motive sa cred ca acest caz poate fi castigat, poate nu pentru malpraxis, dar sunt sigur ca s-ar incadra la ceva.
Mentionez faptul ca noi ne-am deplasat de la Bacau pana la Constanta tocmai pentru ca asa ne-au informat cei de la clinica, si anume ca putem sa alegem medicul si un plan de nastere personaliat care va fi respectat.

Spuneti-mi va rog daca sunteti dispusi sa analizati contractul si daca sunteti de acord cu onorariul dvs sa reprezinte exclusiv comision din daunele morale, prejudiciu estetic si/sau prejudiciu sexual.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Executare silita
Tocmai, ca nu am primit instiintari, in tot acest timp eu nu am stiut ca este acest proces pe rol.
Un asa caz, in afara de plata esalonata, pot invoca altceva?
As vrea macar sa vad inscrusurile, ca nici nu stiu la ce adresa era acel contract.
Buna ziua,
Ieri am primit o instiintare de executare silita pentru neplata c/v servicii telecomunicatii RDS in care mi se cere sa mma prezint la biroul executorului ca sa declar bunuri si venituri.
Mentionez ca nu tin minte sa am vreun abonament neplatit si nici nu am primit vro alta instiintare pana acum cu privire la acest caz.

Sumar instiintare:
- Avand in vedere ca impotriva dvs s-a declansat procedura de executare silita (...) asa cum v-am instiintat in data de 05.09.2017 (...) va punem in vedere ca in termen de 3 zile de la primirea prezentei se va prezentati pentru a ne comunica in scris toate veniturile si bunurile dvs...
- De asemenea, va rugam sa platiti de bunavoie suma totala de 769,16 Lei, suma reprezentand contravaloare (...), penalitati de intarziere calculate pana la data formularii cererii de executare (28.07.2017) ...
- in baza titlului executoriu constand in sentinta civila nr ... din 21.12.2016 ... , si incheierea de cheltuieli nr.1 din 05.092017

Mai mentionez ca nu am avut oficial adresa in Romania pana anul trecut (am dubla cetatenie Moldova/Romania, si adresa era pe Moldova).

Ce pot contesta in cazul de fata?
S-ar putea chiar anula?
Pot cere recalculare/resetarea sumei?
Daca nu, pot cere amanre sau plata in rate?

Va Multumesc!