avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Ieri am primit o instiintare de executare silita pentru neplata c/v servicii telecomunicatii RDS in care mi se cere sa mma prezint la biroul executorului ca sa declar bunuri si venituri.
Mentionez ca nu tin minte sa am vreun abonament neplatit si nici nu am primit vro alta instiintare pana acum cu privire la acest caz.

Sumar instiintare:
- Avand in vedere ca impotriva dvs s-a declansat procedura de executare silita (...) asa cum v-am instiintat in data de 05.09.2017 (...) va punem in vedere ca in termen de 3 zile de la primirea prezentei se va prezentati pentru a ne comunica in scris toate veniturile si bunurile dvs...
- De asemenea, va rugam sa platiti de bunavoie suma totala de 769,16 Lei, suma reprezentand contravaloare (...), penalitati de intarziere calculate pana la data formularii cererii de executare (28.07.2017) ...
- in baza titlului executoriu constand in sentinta civila nr ... din 21.12.2016 ... , si incheierea de cheltuieli nr.1 din 05.092017

Mai mentionez ca nu am avut oficial adresa in Romania pana anul trecut (am dubla cetatenie Moldova/Romania, si adresa era pe Moldova).

Ce pot contesta in cazul de fata?
S-ar putea chiar anula?
Pot cere recalculare/resetarea sumei?
Daca nu, pot cere amanre sau plata in rate?

Va Multumesc!
Buna ziua!
In situatia in care apreciati ca nu datorati suma ori cuantumul sumei este unul incorect calculat si sunteti executata silit in mod nelegal, puteti face o contestatie la executare silita.
Din cele precizate de Dvs. exista un titlu executoriu, o sentinta civila inregistrata pe rolul unei judecatorii. In acel dosar v-ati exercitat dreptul la aparare? Ati fost citata? Ati raspuns in vreun fel pretentiilor companiei de telecomunicatii?
Daca apreciati ca datorati aceasta suma si o recunoasteti, puteti sa propuneti creditorului plata esalonata a debitului.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
Carmen Matei, Avocat
Tocmai, ca nu am primit instiintari, in tot acest timp eu nu am stiut ca este acest proces pe rol.
Un asa caz, in afara de plata esalonata, pot invoca altceva?
As vrea macar sa vad inscrusurile, ca nici nu stiu la ce adresa era acel contract.
Puteti solicita copii din dosarul de executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mykiduta mykiduta Buna ziua,sotia mea a primit o comunicare de executare silita de la un BEJ din Bucuresti in numele celor de la [editat] Constanta pentru o datorie la o ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita Mez87 Mez87 Buna seara. Am primit ieri o somatie pt neplata unui credit bancar din 2016. Eu sunt plecat in Anglia din septembrie 2016 si nu am avut posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Executare silită imobil succesiune nedezbătută anabella27 anabella27 Buna ziua. Se poate executa silit un bun imobil pe care nu s-a facut succesiunea inca? Daca da la cat timp de la primire deciziei de executare se poate trece ... (vezi toată discuția)