avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,sotia mea a primit o comunicare de executare silita de la un BEJ din Bucuresti in numele celor de la [editat] Constanta pentru o datorie la o companie de telefonie mobila in valoare de 214 ron. Comunicarea vine insotita si de o sentinta civila din 07-2010 care spune ca are de plata asa: 214 ron debit principal neachitat,penalitati de intarziere de 0,5% pe zi aferente celor 214 ron,86ron daune interese,98ron cheltuieli de judecata(taxa timbru,timbru judiciar,onorariu avocatial). Pe langa acestea stabilite de instanta BEJ mai vrea urmatoarele sume: 2000 ron penalitati de intarziere pana la 31-05-2012,185ron penalitati de intarziere de la 10-06-2012 pana azi,465ron cheltuieli de executare. Precizez ca sotia nu are nimic pe numele ei dar este bugetara iar contractul cu firma de telefonie a fost semnat in 01-2007 si a functionat doar un an aproximativ(deci e mai mult de 3 ani de la ultima factura zic eu) dupa care nu am mai primit nimic,nici o instintare nimic. Ce este de facut in acest caz(nu dispunem de 3000 ron acum).Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:30, 21 Noiembrie 2012
1-In situatia in care exista sentinta civila pronuntata in 07.2010 pe cale de consecinta,instanta de judecata suverana in solutionare a retinut ca actiunea operatorului este intemeiata
2-Aveti varianta fie sa formulati contestatie la executarea silita care va tergiversa obligativitatea achitarii sumei dispuse de instanta de judecata,fie puteti negocia cu bej esalonarea achitarii debitului
Si in situatia expusa,bej are competenta sa dispuna executarea silita asupra drepturilor salariale ale debitorului-prezente si viitoare ,pana la concurenta sumei de recuperat
Ar fi trebuit sa va aparati in acel dosar. Sentinta este irevocabila si pusa in executare in prezent.

In 15 zile de la primirea somatiei puteti face contestatie la executare si solicita si suspendarea executarii, insa nu pot aprecia ce sanse de reusita aveti.

O varianta ar fi aceea de a esalona plata debitului restant, prin intermediul executorului, cu consimtamantul creditorului.
Presupun ca esalonarea datoriei e ceea ce ramane de facut,asta din ce am inteles daca este de acord bej-ul. Daca totusi incep executarea silita ce masuri intreprind? Ii opresc din salariu sau cum ca bunuri nu are. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
mykiduta a scris:

daca este de acord bej-ul.

Daca accepta creditorul
Bej nu este decat autoritatea care desfasoara actele actiunile la cererea expresa a creditorului pentru materializarea titlului executoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie de catre judecatorie. Admite cererea formulată de Biroul Executorului ... (vezi toată discuția)
Somatie mobiliara mirunanour mirunanour Daca am gasit la domiciliu in cutia postala o instiintare de la un BEJ-T.D.P din Pascani o instiintare ca in data de 05.04. s-a procedat la afisarea ... (vezi toată discuția)
Poprire validata- cheltuieli judecata begonia begonia Buna dimineata! Se admite cererea de validare a popririi iar tertul poprit este obligat la plata sumei datorate de debitor creditorului si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)