avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie mobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

somatie mobiliara

Daca am gasit la domiciliu in cutia postala o instiintare de la un BEJ-T.D.P din Pascani o instiintare ca in data de 05.04. s-a procedat la afisarea prezentei,nefiind indeplinite conditiile de inmanare a actelor de procedura:somatie mobiliara ,copie titlu executoriu ,incheieri de executare intr-un dosar aflat pe rolul acelui BEJ;
Prin instiintare se comunica posibilitatea de a ma prezenta in termen de o zi ,dar nu mai tarziu de 3/7 zile pentru inmanarea actelor la Primaria din Barlad,in caz contrar procedura se considera comunicata,pentru aceasta semnand ca agent insarcinat cu inmanarea factorul posta(?!)
Avand in vedere ca au trecut 4 zile CALENDARISTICE de atunci ,ca la primarie nu am gasit asemenea acte,ce pot sa fac? mentionez ca nu stiu despre ce debit este vorba si daca s-a incuviintat executarea printr-o hotarare judecatoreasca.Cum pot face contestatie la executare,am o adresa a acestui cabinet,dar prin email nu stiu daca imi furnizeaza relatii,AM APELAT TELEFONIC DAR NU MI S-A RASPUNS si nu am ce sa scriu in contestatie daca nu cunosc date concrete.(am avut un debit din care au mai ramas ceva rate restante ,ultima plata fiind in aprilie 2010).In interiorul carui termen se poate afce contestatiw? la judectoria din orasul meu? sau de unde este cabinetul executorului?
As vrea sa stiu daca depinde de executor sa pot face plata esalonata din salariu-pensie,si care este modalitatea de a evita sechestrarea bunurilor etc.
ce ma sfatuiti ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirunanour , utilizator 20:25, 10 Aprilie 2013
Daca a fost comunicata somatie de catre bej,acesta poate sa demareze procedura de executare silita numai in temeiul unui titlu executoriu
Pentru clarificarea situatiei,contactati personal bej si studiati cu atentie dosarul de executare silita
In termen de 15 zile de la comunicare,puteti formula contestatie la executare
Puteti negocia cu bej esalonarea platii debitului-cu acordul creditorului
Multumesc de raspuns!
Cred ca este vorba despre un credit cu buletinul ,de fapt cumpararea de electrocasnice in apr2009 in val de 500 lei(plus dobanda) de la Flanco,am achitat cu card ,lunar cate 18lei! dar ultimile patru rate le-am achitat cu intarziere de patru luni dupa ce am fost amenintata la telefom...de fapt crezusem ca am achitat integral.Intrebare:contractul acela poate fi investit cu formula executorie,sau poate constitui titlu executoriu contractul semnat? e mai grav ca nu am pastrat chitantele de la plata...In contestatie pot invoca faptul ca nu s-au respectat modalitatile legale de comunicare?desi era recomandata ,adresa de la Bej,somatia de plata si celelalte acte ,factorul postal le indica ca fiind lasate la primarie (asa cum prevedea formularul tipizat )SI AICI NU LE-AM GASIT...cum poate dovedi BEJ- ca mi s-a adus la cunostinta?poate trece la executare sa vina sa imi ia lucrurile tot asa fara sa stiu despre ce e vorba...?Competenta teritoriala la contestatie este dupa domiciliul BEJ sau al meu?este normal daca se percep comisioane pt executare.instiintare etc sa nu se respecte dreptul la comunicarea nici cat pentru o simpla scrisoare recomandata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare- competenta teritoriala mirunanour mirunanour Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani? (vezi toată discuția)
Încuviințarea executării silite, părțile palaceathena palaceathena Am contestat sumele nelegale la care am fost obligată de Asoc. Am câștigat în fața instanței de apel. Mi-a fost respinsă oferta de plată în fața ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita alecsas alecsas 1.am primit o somatie de executare pe data de 15.02.2013,in care mi-se cere sa platesc peste o zi suma.intrebarea este care este perioada in care in care pot ... (vezi toată discuția)