avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate henry77

Activitate henry77

Răspuns la discuția program achizitii publice
depinde de normele interne, insa legal nu are nicio obligatie vizavi de ce spuneti (publicare internet sau la avizier)
Răspuns la discuția program achizitii publice
nu se comunica nicaieri, este un instrument intern de lucru
Răspuns la discuția Achizitii servicii hoteliere
nu are treaba cu 15 mii euro, serviciile hoteliere sunt pe anexa 2B si se aplica ordonanta numai pt ce depaseste 125 mii euro. vezi art. 16.
Se cer clarificari cu privire la pret pentru cele 4 oferte.

>in caietul de sarcini este specificat faptul ca ofertele cu valoare mai mica de 15% din cea >estimata vor fi considerate inacceptabile

asta e... no comment. cum poate cineva sa inventeze alte motive pentru a declara o oferta inacceptabila decat cele prevazute in lege??
Salutare!
1.Referitor la procentul in care se poate subcontracta un contract de achizitie publica nu se specifica in lege (nu ma refer la concesiune) un prag.
2. La incredintarea directa (cumpararea directa) sub 10000 euro, art. 19 din oug 34
"Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 10.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii sau lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ care, în acest caz, se consideră a fi contract de achiziţie publică, iar obligaţia respectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se limitează numai la prevederile art. 204 alin. (2)."
tb doar sa pastrezi o chitanta, factura. Nu e nevoia sa te complici, deci sa mentionezi subcontractanti, nici atat.
3.Daca colaborezi cu o persoana fizica e tot subcontractant. Doar daca e angajatul tau nu e subcontractant sau daca te asociezi cu el.
4. Esti obligat ca la semnarea contractului sa soliciti subcontractantii si contractele dintre ei si prestator.Art 96 din 925:
"Art. 96. – (1) În cazul în care, părţi din contractul de achiziţie publică urmează să se îndeplinească de unul sau mai mulţi subcontractanţi, atunci autoritatea contractantă are obligaţia de a solicita, la încheierea contractului de achiziţie publică respectiv, prezentarea contractelor încheiate între viitorul contractant şi subcontractanţii nominalizaţi in ofertă. Contractele prezentate trebuie să fie în concordanţă cu oferta şi se vor constitui în anexe la contractul de achiziţie publică.
(2) Pe parcursul derulării contractului, contractantul nu are dreptul de a înlocui subcontractanţii nominalizaţi în ofertă fără acceptul autorităţii contractante, iar eventuala înlocuire a acestora nu trebuie să conducă la modificarea propunerii tehnice sau financiare iniţiale. "

In Fisa de date e bine sa intrebi de subcontractanti si sa-i pui sa completeze formularul 12 G, din ghidul 155.
In OUG 34
"ART. 45
(1) Fara a i se diminua raspunderea in ceea ce priveste modul de indeplinire a viitorului contract de achizitie publica, ofertantul are dreptul de a include in propunerea tehnica posibilitatea de a subcontracta o parte din contractul respectiv.
(2) In cazul in care autoritatea contractanta solicita, ofertantul are obligatia de a preciza partea/partile din contract pe care urmeaza sa le subcontracteze si datele de recunoastere ale subcontractantilor propusi."
Deci, numai daca soliciti. Adica poti sa nu le soliciti. Nu e obligatoriu. Dar, ar fi bine.