Va multumesc! Dar , poate fi dezbătută de un notar din România? In conditiile in care doamna după pensionare a trăit mai mult in Romania in perioada august 2015luna in care sa pensionat februarie2016 luna in care a decedat a fost o intamplare decesul in Germania chiar in perioada in care impacheta lucrurile pentru a reveni definitiv in Romania!
Buna ziua, sunt împuternicit de singurul moștenitor al acestei familii sa ma ocup de succesiune. Acești cetățeni s-au născut în România in ani 50 si s-au căsătorit în România in 1978. Soțul a plecat în Germania in 1987 și a renunțat la cetățenia Română si a devenit cetatean German. In 1989 a plecat si soția in Germania. In 2005 construiesc o casa in Romania, de atunci au stabilit că se vor muta definitiv in Romania dupa pensionare. Soțul obține certificat de rezidență în România iar in 2013 iese la pensie si se muta in Romania obține in 2018 luna mai cartea de rezidență permanentă în România. Soția după pensionarea soțului rămâne în Germania continuă serviciul si iese la pensie in 2015 august. Vinde casa din Germania in octombrie 2015 si stabileste cu cumpărătorul sa locuiască pana in aprilie 2016 in casa pe care a vândut pentru a putea strânge lucrurile ce le aveau si pentru a găsi un transport sa le aduca in Romania, urmând la 1 aprilie sa vina in Romania unde soțul deja locuia încă din 2013. In februarie2016 decedeaza soția in Germania si este adusă în România fiind înmormântata in Romania . Nu sa făcut succesiune nici in Germania nici in Romania dupa moartea sotie, mentionez ca la data decesului soției ,soții nu dețineau bunuri in Germania . Pentru transcrierea certificatului de deces german al doamnei am depus mai multe documente și am primit mai multe adeverinte printre care una in care scrie că in baza de date a stării civile doamna este cetatean roman cu domiciliu in Germania din 1989. In 2018 decembrie decedeaza si soțul in Romania , acum trebuie dezbătută succesiunea pentru bunurile din România. Notari nu reusesc sa stabileasca modul un care trebuie dezbătută, ce lege sa aplice , uni spun că trebuie certificat de mostenitor din Germania chiar dacă nu mai aveau bunuri in Germania, alti nu recunosc ca doamna a ramas cetatean roman cu domiciliu in Germania imi cer acte de identitate ale doamnei pe care nu le am, au fost reținute de autoritățile germane după deces. Cum.trebuie procedat in aceasta situatie, ce lege trebuie aplicata? Mulțumesc mult!
Buna ziua, sunt intr-o situatie delicata, am procura de la singurul moștenitor al unui cetatean german cu bunuri in Romania. Decedatul este de origine Română, dar in 1987 sa stabilit in Germania si a devenit cetatean German, renunțând la cetățenia Română. Locuia în România de 6 ani având locuința in Romania avea rezidență permanentă în România. În ianuarie a decedat,iar acum notarul pentru succesiune imi cere certificat de cutuma, este necesar? Mentionez ca in Germania nu mai avea bunuri, doar in Romania! Va multumesc!