avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este necesar certificatul de cutumă?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este necesar certificatul de cutumă?

Buna ziua, sunt intr-o situatie delicata, am procura de la singurul moștenitor al unui cetatean german cu bunuri in Romania. Decedatul este de origine Română, dar in 1987 sa stabilit in Germania si a devenit cetatean German, renunțând la cetățenia Română. Locuia în România de 6 ani având locuința in Romania avea rezidență permanentă în România. În ianuarie a decedat,iar acum notarul pentru succesiune imi cere certificat de cutuma, este necesar? Mentionez ca in Germania nu mai avea bunuri, doar in Romania! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cata laur , utilizator 15:58, 5 Aprilie 2019
Buna ziua,
Studiati
[ link extern ]
si
[ link extern ]
Mulțumesc! Din ce am citit inteleg ca nu este necesar!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Studiati
[ link extern ]
si
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cetatean german pentru bunurile din romania Cata laur Cata laur Buna ziua, sunt împuternicit de singurul moștenitor al acestei familii sa ma ocup de succesiune. Acești cetățeni s-au născut în România in ani 50 si ... (vezi toată discuția)
Acte necesare casatorie germania sce76 sce76 Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Un prieten al meu, acum cetatean german, casatorit in Ro, a divortat(el a cerut desfacerea casatoriei, la Tribunalul Brasov,) ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie romana-germana was81 was81 Buna seara, locuiesc in Germania de 8 ani si indeplinesc toate conditiile de-a obtine si cetatenia germana, Intrebarea mea este -daca mi se ofera ... (vezi toată discuția)