avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare casatorie Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare casatorie Germania

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Un prieten al meu, acum cetatean german, casatorit in Ro, a divortat(el a cerut desfacerea casatoriei, la Tribunalul Brasov,) acum doreste sa se recasatoreasca, dar primaria localitatii unde locuieste in Germania II CERE O DOVADA CA FOSTA SOTIE NU A INREGISTRAT RECURS.Ce act este acesta, de unde il poate solicita?
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 08:23, 3 Februarie 2012
Probabil este vorba de sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila, aici
[ link extern ]
scrie, printre altele, ca pentru a se casatori in Germania are nevoie de:

- Certificate de stare civilă româneşti, eventual sentinţe de divorţ, apostilate, care să ateste starea civilă actuală;
- Certificatul de celibat, care atestă de către statul de origine (România) faptul că sunt întrunite condiţiile de fond şi legale pentru încheierea unei noi căsătorii.

Sa citeasca ce scrie la acel link, sunt multe informatii care ii pot fi de folos.

Despre cum poate obtine certificatul de celibat scrie aici:
[ link extern ]
Fie sentinta nu este definitiva fie nu este apostilata. Trebuie sa verificati ce scrie in sentinta. Apostila se aplica de catre Tribunalul de la locul de domiciliu. Puteti sa o rugati pe exsotia prietenului sa va imprumute sentinta, probabil ca a dumneaei este deja definitiva si irevocabila -de obicei femeile sunt mai grijulii probabil si pentru ca a revenit la numele de fata si avea nevoie ca sentinta sa fie irevocabila-sau sa mergeti dvs. la Judecatorie si sa solicitati pe baza de procura eliberarea unei noi sentinte definitive, pe care o apostilati si o trimiteti in Germania. Probabil ca daca este cetatean german nu este nascut in Romania deci nu are nevoie de adeverinta de celibat.
V a multumesc.Este nascut in Romania, de origine germana si plecat in Germania de multi ani, cu parinti, purcel, catel.El a intentat divortul , exsotia a dorit sa ramana pe numele lui, dar instanta nu a fost de acord.De asta a crezut el ca s-ar putea sa fi fost facut recurs.am verificat dupa nr. de dosar de divort si nu a aexistat nici un recurs.Adeverinta de celibat cine o elibereaza?
Teoretic daca este cetatean german nu cred ca este necesara adeverinta de celibat. Oricum aceasta se elibereaza de primaria de la locul de nastere. Poate fi solicitata si de la primaria de domiciliu prin corespondenta. Dvs. puteti sa solicitati doar daca aveti procura din partea prietenului . Procura se da la ambasada, consulatul Romaniei din Germania ori la un notar care are apostila de la Haga. Certificatul de nastere se apostileaza la prefectura. La fel si adeverinta de cutuma.
Costul unei apostile este de 25 lei/document.

Alte discuții în legătură

Casatorie in germania Tina_atina Tina_atina Buna ziua! Intentionez sa ma casatoresc in Germania si am primit de la primaria localitatii in care domiciliez o lista cu documentele necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Acte necesare in germania micatalin71 micatalin71 1.Hotarare de divort cu apostila - Vreau sa stiu de unde pot obtine apostilarea, daca judecatoria la care s-a pronuntat divortul este in Medgidia? 2. ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort definitiva si irevocabila alinavintila alinavintila Unde trebuie supervizata o sentinta de divort definitiva si irevocabila, pronuntata de Tribunalul Timis, pentru a ma putea recasatori in RA Egipt? (vezi toată discuția)