avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie In Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie In Germania

Buna ziua!
Intentionez sa ma casatoresc in Germania si am primit de la primaria localitatii in care domiciliez o lista cu documentele necesare pentru casatorie. Deoarece am divortat dupa 01.01.2007 am nevoie de un certificat in conformitate cu normele europene prevazute in art.39/ Regulament Brussel,
Va rog sa-mi spuneti de unde pot obtine acest document, de la Tribunal sau de la Curtea de Apel , avand in vedere ca divortul s-a pronuntat la Judecatorie.
Sentinta de divort definitiva si irevocabila se apostileaza la Tribunalul ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:56, 3 Iulie 2014
Da mergeti la Judecatorie solicitati sentinta definitiva, declarati ca doriti sa o apostilati, dupa care mergeti la Tribunal pentru apostila. Le fel solicitati o adeverinta de celibat , anexa 9, de la locul dvs. de nastere pe care o apostilati impreuna cu certif.de nastere si certificatul vechi de casatorie, la Prefectura de domiciliu.
Multumesc pentru raspuns! Am solicitat certificatul de celibat, urmeaza sa-l primesc, dar tot am nevoie si de certificatul conform art.39 Regulament Brussel. Stiti ceva despre acest document?
Banuiesc ca va referiti la recunoasterea hotararii straine. Dupa cum v-am mai scris mergeti la Judecatorie solicitati sentinta definitiva, declarati ca doriti sa o apostilati pentru a o folosi in Germania, dupa care mergeti la Tribunal pentru apostila. Sa ne scrieti cum ati rezolvat si taxele.
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare casatorie germania sce76 sce76 Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Un prieten al meu, acum cetatean german, casatorit in Ro, a divortat(el a cerut desfacerea casatoriei, la Tribunalul Brasov,) ... (vezi toată discuția)
Acte necesare in germania micatalin71 micatalin71 1.Hotarare de divort cu apostila - Vreau sa stiu de unde pot obtine apostilarea, daca judecatoria la care s-a pronuntat divortul este in Medgidia? 2. ... (vezi toată discuția)
Casatoria unui cetatean roman in olanda cu un cetatean olandez marduc marduc Buna ziua ! Ma numesc Marius si sunt din Galati. As dori o informatie clara de la dumneavoastra!!! Sunt cetatean Roman si doresc sa ma casatoresc in Olanda cu ... (vezi toată discuția)