avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare in Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare in Germania

1.Hotarare de divort cu apostila
- Vreau sa stiu de unde pot obtine apostilarea, daca judecatoria la care s-a pronuntat divortul este in Medgidia?
2. Adeverinta de la judecatoria unde s-a pronuntat divortul ca am fost casatorit, am divortat iar certificatul de casatorie s-a anulat.
- Exista o astfel de adeverinta?
3. Ce este Certificatul de Celbat si de unde se obtine?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 23:40, 3 Februarie 2012
1.Judecatoria Medgidia apartine de Tribunalul Constanta.
2.Judecatoria nu elibereaza adeverinte ca ati fost casatorit. De la Judecatorie puteti solicita eliberarea sentintei de divort ramasa definitiva si irevocabila, pe care ulterior o apostilati la Tribunal.
3.Certificatul de celibat este de fapt o adeverinta, anexa 9 din metodologia de aplicare a dispozitiilor in materie de stare civila HG 64/2011, din care rezulta ca dvs.ati fost casatorit si ca ati divortat. Eliberarea adeverintei se obtine de la locul de inregistrare a nasterii dvs. personal sau prin imputernicit cu procura speciala.
Apostilarea certificatului de nastere si a adeverintei se face la Prefectura de domiciliu sau la Prefectura de care apartine institutia emitenta, adica primaria unde v-ati nascut.
Eu de exemplu m-am nascut in Bucuresti, dar am plecat de 9 ani din Bucuresti si am divortat la Medgidia... tot de la Bucuresti trebuie sa iau certificatul de celibat?
Daca domiciliez in jud. Constanta pot face apostilarea si la Constanta si la Bucuresti, unde m-am nascut? sau doar la Bucuresti?
Da, certificatul de celibat il solicitati de la Bucuresti. Fie mergeti personal la Bucuresti, fie mergeti la starea civila din localitatea unde domiciliati sau unde aveti resedinta in prezent, unde ofiterul de stare civila va solicita prin corespondenta eliberarea adeverintei. Apostilarea certificatului de nastere o puteti face si la Constanta unde domiciliati si la Bucuresti-de preferabil e la Constanta ca va este mai la*ndemana. Taxa de apostilare este de 25 lei/ certificat/adeverinta. Trebuie sa aveti actul de identitate valabil.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
Justitiarul71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in germania Tina_atina Tina_atina Buna ziua! Intentionez sa ma casatoresc in Germania si am primit de la primaria localitatii in care domiciliez o lista cu documentele necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Casatoria unui cetatean roman in olanda cu un cetatean olandez marduc marduc Buna ziua ! Ma numesc Marius si sunt din Galati. As dori o informatie clara de la dumneavoastra!!! Sunt cetatean Roman si doresc sa ma casatoresc in Olanda cu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare casatorie germania sce76 sce76 Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Un prieten al meu, acum cetatean german, casatorit in Ro, a divortat(el a cerut desfacerea casatoriei, la Tribunalul Brasov,) ... (vezi toată discuția)