Un link util unde puteti gasi consultanta juridica gratuita pentru cazuri sociale.Parerea mea este ca trebuie sa vorbi cu prietena dvs. sa faca demersurile pentru a obtine pensie de handicap si indemnizatie de asistent social.Asta v-ar ajuta mult sa faceti alte demersuri juridice necesare." [ link extern ] .
Buna ziua, voiam doar sa va mentionez ca puteti solicita ca asistenta sociala sa se deplaseze la clinica sau domiciu pt a analiza cazul, eventual sa si discutati cum va pot ei ajuta pt intocmirea dosarului si internare intr-o unitate de recuperare de stat, daca asa va decideti.
MANOLE IRINA a scris:
Buna ziua! Sunt o persoana cu pareza pe partea stângă si nu ma pot descurca singura. Sunt internată la o clinică de recuperare privată și nu mai dispun de fonduri financiare. Clinica mi-a propus să cedez imobilul asigurandu-mi îngrijire până ma voi face bine. Notarul poate scrie in contractul de vanzare cumpărare ca după ce ma voi face mai bine clinica sa imi poate asigura spatiu de locuit cat voi trai? Cum ar trebui sa procedez ca sa nu raman pe drumuri? Mulțumesc
@MANOLE IRINA, in primul rand, nu se poate da un raspuns satisfacator doar pe baza informatiilor sumare pe care le-ati oferit pana acum. Nu rezulta ce varsta aveti, daca sunteti sau nu pensionara, daca aveti pensie si ce pensie, daca aveti alte venituri, care sunt sansele dvs de recuperare si ce se intelege prin recuperare, adica daca puteti deveni sau nu o persoana activa sau cu capacitate de munca, cat valoreaza imobilul, care este situatia juridica a acestuia, daca poate fi vandut sau nu, daca poate produce fructe sau nu, care este statutul acelei clinici, mai sunt acolo persoane in situatii similare, ele cum au procedat (?) sau dvs sunteti prima in aceasta situatie (?) (in general, acest sistem desi posibil dpdv juridic, nu este aplicat in Romania datorita neincrederii si lipsei unei traditii in acest sens), aveti rude sau cunostinte care sa va ajute cat de cat fizic, moral, efectiv, s.a.m.d.
Dupa cum vedeti sunt multe necunoscute, in prezenta carora un raspuns clar devine greu de oferit.
Nu faceți această greșeală!
Veți rămâne pe drumuri.
Ce înseamnă „până mă voi face bine”?
Cine, mai exact, va decide când anume vă veți face bine?
Realizați oare că această decizie aparține exact acelora cărora le-ați „cedat”?
(pentru juriști - nu vă grăbiți să-mi analizați juridic întrebarea, că știu exact de ce „suferă” - priviți dincolo de rânduri!)
Păi, doamna, vă spun eu de acum că există riscul să vă „faceți bine” cam într-a treia zi după „cedare”!!! (cu plus/minus).
Ce înseamnă pentru dvs. „a ceda”? Căci pe limba noastră înseamnă a transmite proprietatea (prin vânzare, donație ... sau ce v-au propus).
Aveți o pensie?
Apartamentul acela poate produce un venit? (chirie)
V-ați gândit și la posibilitatea recuperării într-un spital de stat?
Sunteți sigură că de acum încolo nu veți mai suferi de nimic? (ce veți mai avea de „cedat”?)
Înțeleg că nu aveți rude, dar este aproape imposibil ca într-o viață de om să nu fi cunoscut vreo persoană pe care să o puteți socoti apropiată.
Mai bine încheiați un contract de întreținere cu o persoană/familie cunoscută.
PS
Am formulat acest răspuns pornid de la ... presupunerea că întrebările provin de la o persoană în nevoie. (după „calitatea” reacțiilor voi ști exact ...)
Puteti vinde imobilul si sa va achiziționați ceva mai mic. O garsoniera, de exemplu.
Cu restul banilor, achitați serviciile clinicii.
Sau încheiati cu aceasta un contract de prestări servicii pe o durată.
Intr-adevar, nu se poate mentiona in contractul de vânzare cumpărare obligația clinicii de a va asigura un acoperiș deasupra capului.
Păi cred ca valoarea unui imobil pe care îl vor primi acoperă toate acele cheltuieli
Da de ce să vindeți?
Discutați cu un jurist al clinicii in sensul încheierii unui contract de întreținere.
Dvs transmiteți clinicii imobilul în schimbul întreținerii și îngrijirii pana la deces.