avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt internată într-o clinică privată de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt internată într-o clinică privată de recuperare medicală și nu mai dispun de fonduri. Mi s-a propus să cedez imobilul pentru îngrijire până la vindecare, cum mă pot asigura că după aceea nu rămân pe drumuri?

Buna ziua! Sunt o persoana cu pareza pe partea stângă si nu ma pot descurca singura. Sunt internată la o clinică de recuperare privată și nu mai dispun de fonduri financiare. Clinica mi-a propus să cedez imobilul asigurandu-mi îngrijire până ma voi face bine. Notarul poate scrie in contractul de vanzare cumpărare ca după ce ma voi face mai bine clinica sa imi poate asigura spatiu de locuit cat voi trai? Cum ar trebui sa procedez ca sa nu raman pe drumuri? Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da de ce să vindeți?
Discutați cu un jurist al clinicii in sensul încheierii unui contract de întreținere.
Dvs transmiteți clinicii imobilul în schimbul întreținerii și îngrijirii pana la deces.
Buna seara ! Clinica vrea sa aibe garanția că va recupera cheltuielile de pe urma mea până ma voi face bine. Notarul a zis ca in contractul de vanzare cumpărare nu poate sa specifice clauza ca voi avea un loc de cazare la clinica pe durata vietii. Ce ma sfătuiți să fac? Mulțumesc

raluk0207 a scris:

Da de ce să vindeți?
Discutați cu un jurist al clinicii in sensul încheierii unui contract de întreținere.
Dvs transmiteți clinicii imobilul în schimbul întreținerii și îngrijirii pana la deces.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi cred ca valoarea unui imobil pe care îl vor primi acoperă toate acele cheltuieli
Posibil da, problema este după ce ma voi face bine (sunt conștientă că sută la sută nu o sa mai fiu ca inainte având pareza dar pe picioare tot ma voi pune) vreau sa am garanția că nu ma v-a da pe strada, dar notarul a zis ca nu poate trece in contract ca ma va tine in clinica, cu toate că managerul clinicii a zis ca nu ma v-a da afara. As vrea ceva scris legalizat, nu doar vorbe si nu stiu cum sa procedez

raluk0207 a scris:

Păi cred ca valoarea unui imobil pe care îl vor primi acoperă toate acele cheltuieli

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti vinde imobilul si sa va achiziționați ceva mai mic. O garsoniera, de exemplu.
Cu restul banilor, achitați serviciile clinicii.
Sau încheiati cu aceasta un contract de prestări servicii pe o durată.
Intr-adevar, nu se poate mentiona in contractul de vânzare cumpărare obligația clinicii de a va asigura un acoperiș deasupra capului.

Alte discuții în legătură

Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)
Clauza de intretinere sau conventie? daniel230716 daniel230716 Matusa mea imi da apartamentul in urmatoarele conditii: Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si interdictie de vanzare si doreste in schimb doar ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)