Matusa mea imi da apartamentul in urmatoarele conditii:
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si interdictie de vanzare
si doreste in schimb doar menaj,cumparaturi,ingrijire in caz de boala,inmormantare,
ea avand o pensie buna,indestulatoare si fara pretentii banesti din partea mea,
respectiv plati intretinere,lumina,etc.
Exista posibilitatea de a trece aceste clauze doar ?
Pentru a fi mai simplu pot face doar contractul de vanzare la notariat cu clauza de uzufruct si sa facem o conventie la avocat sau eventual o declaratie notariala
Mentionez ca matusea are o sora si mai multi nepoti.
Puteti incheia fie contract de intretinere cu drept de uzufruct viager, fie contract de vanzare cumparare cu drepturile de intretinere si uzufruct viager in favoarea matusii, in nici unul insa nu puteti include "interdictia de vanzare". Avand cele doua clauze, dvs. nu puteti vinde fara acordul matusii pe durata vietii sale.
toate obligatiile dvs vor fi trecute in contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. mostenitorii matusii dvs nu au calitate procesuala sa demareze o actiune in instanta privind rezilierea contractului. doar matusa dvs are calitatea.
Proces
MariusBucur
Buna ziua.Vreau sa va expun problema mea.Eu am avut incheiat cu mama un contract de intretinere in care mama si a pastrat dreptul de uzufruct viager.Mamam mea ... (vezi toată discuția)