avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt internată într-o clinică privată de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt internată într-o clinică privată de recuperare medicală și nu mai dispun de fonduri. Mi s-a propus să cedez imobilul pentru îngrijire până la vindecare, cum mă pot asigura că după aceea nu rămân pe drumuri?

Buna ziua! Sunt o persoana cu pareza pe partea stângă si nu ma pot descurca singura. Sunt internată la o clinică de recuperare privată și nu mai dispun de fonduri financiare. Clinica mi-a propus să cedez imobilul asigurandu-mi îngrijire până ma voi face bine. Notarul poate scrie in contractul de vanzare cumpărare ca după ce ma voi face mai bine clinica sa imi poate asigura spatiu de locuit cat voi trai? Cum ar trebui sa procedez ca sa nu raman pe drumuri? Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti o adresa de mail sau cum am putea lua legatura?
Buna ziua
Se ocupa prietena mea de demersurile pentru a obține pensia si acea indemnizație. A băgat dosarul pentru încadrare în gradul de handicap, au venit cei de la asistenta sociala de mi-au facut ancheta socială la clinica, acum așteaptă să iasă certificatul de handicap. A mai fost la expertiza de sănătate in medicina muncii ( sper ca am scris bine) si mi-a scos medicalele, am acumulat 150 de medical până acum

Florin Cornea a scris:

Un link util unde puteti gasi consultanta juridica gratuita pentru cazuri sociale.Parerea mea este ca trebuie sa vorbi cu prietena dvs. sa faca demersurile pentru a obtine pensie de handicap si indemnizatie de asistent social.Asta v-ar ajuta mult sa faceti alte demersuri juridice necesare." [ link extern ] .

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba ca e cedare, ba ca e vanzare... daca acea clinica v-a convins sa vindeti unei alte persoane imobilul, ei sa incaseze banii, cu promisiunea ca va vor ingriji pana la insanatosire, atunci nu e posibil sa treceti vreo clauza de abitatie in ea...
Daca acea clinica ar incheia un contract de intretinere contra imobil, discutabil dpdv moral...

Parerea mea e ca puteti da o procura oricui, inclusiv clinicii, sa va vanda cu pretul minim de ... de lei, care trebuie depus de cumparator in contul dv. ... de la banca ...
Apoi faceti contract cu acea clinica sa ii achitati facturile din acel cont. ce va ramane, va ramane.
Sau... gasit alta persoana sa va ingrijeasca, dar ati spus ca nu e.
acest răspuns util
Mai degraba inteleg din postarea doamnei ca e vorba de o donatie cu clauza de intretinere.Conditia ar fie sa aiba grija de dinsa dar nu se precizeaza clar doua aspecte :
1. Daca intretinerea si ingrijirea medicala va fi pe viata , pina cind se va face mai bine ( ce inseamna asta ? ) sau cit timp valoarea locuintei va acoperi cheltuielile medicale si de cazare efectuate de clinica privata.
2. Ce se intimpla daca din cauza situatiei economice generale clinica isi restringe activitatea sau se inchide ?
Si mai este un aspect : ce va face in cazul cind clinica nu-si respecta obligatiile si o externeaza sub un pretext oarecare ? Asta ar insemna un litigiu in justitie cu costuri ( avocati , taxe de timbru etc.) si asta in conditiile in care nu va avea un domiciliu si va trebui sa suporte costuri cu chiria pe linga alte cheltuieli.
acest răspuns util
Concret, cine va executa obligatia de intretinere, si in ce modalitate ?

Daca societatea nu isi mai deruleaza activitatea , cine va executa obligatia contractuala?

Unde veti locui efectiv, daca nu va exista un drept de uzufruct viager ?

Veti avea o indemnizatie, nu aveti nevoie sa va instrainati proprietatea, nu veti mai avea unde sa locuiti.

Nu va instrainati proprietatea.
Cum sa locuiti intr-o clinica medicala ?

Va pot externa cand va insanatositi... si nu veti mai avea unde sa locuiti.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)
Clauza de intretinere sau conventie? daniel230716 daniel230716 Matusa mea imi da apartamentul in urmatoarele conditii: Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si interdictie de vanzare si doreste in schimb doar ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)