avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt internată într-o clinică privată de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt internată într-o clinică privată de recuperare medicală și nu mai dispun de fonduri. Mi s-a propus să cedez imobilul pentru îngrijire până la vindecare, cum mă pot asigura că după aceea nu rămân pe drumuri?

Buna ziua! Sunt o persoana cu pareza pe partea stângă si nu ma pot descurca singura. Sunt internată la o clinică de recuperare privată și nu mai dispun de fonduri financiare. Clinica mi-a propus să cedez imobilul asigurandu-mi îngrijire până ma voi face bine. Notarul poate scrie in contractul de vanzare cumpărare ca după ce ma voi face mai bine clinica sa imi poate asigura spatiu de locuit cat voi trai? Cum ar trebui sa procedez ca sa nu raman pe drumuri? Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai firesc ar fi sa va asigure un drept de folosinta viager in locuinta dvs. in cazul vinzarii cu uzufruct viager.Dar trebuie sa stiti ca o clinica privata este in primul rind o afacere iar intr-o afacere conteaza balanta intre venituri si cheltuielile facute pentru a obtine acele venituri.Fiindca e greu de crezut ca o clinica privata se va angaja sa va gazduiasca pe viata in incinta sa.Si ca persoana fara venituri cu paralizie chiar partiala , cum va veti plati o chirie daca dupa un timp, mai indelungat sa zicem , va va externa fiindca cheltuielile cu dvs. pentru spitalizare au depasit valoarea locuintei dvs ?
V-ați gandit ca este posibil ca aceasta institutie poate sa si falimenteze la un moment dat? Cred ca va este f greu acum, va inteleg, dar aveti mare grija. Daca sunteti imobilizată la pat veti primi ceva pensie, min. este 640 + 500 ptr handicap+ 900 ptr îngrijire sau angajati pe cineva si primeste 1250 net+ asigurari cas si cass. Sper ca va ajuta prietena d voastră cu dosarul ca apoi să va puteti plati din venitul d voastră îngrijirea la acel centru sau chiar acasa(prietena d voastra sa treaca pe la ANPD, exista in toate orasele mari, si sa se intereseze cum trebuie facut. PS...sunt multe pers care si au revenit din paralizii grave, nu disperați, trebuie recuperare, vointa si mult optimism. Sanatate si multa putere
Buna ziua, voiam doar sa va mentionez ca puteti solicita ca asistenta sociala sa se deplaseze la clinica sau domiciu pt a analiza cazul, eventual sa si discutati cum va pot ei ajuta pt intocmirea dosarului si internare intr-o unitate de recuperare de stat, daca asa va decideti.

MANOLE IRINA a scris:

Buna ziua! Sunt o persoana cu pareza pe partea stângă si nu ma pot descurca singura. Sunt internată la o clinică de recuperare privată și nu mai dispun de fonduri financiare. Clinica mi-a propus să cedez imobilul asigurandu-mi îngrijire până ma voi face bine. Notarul poate scrie in contractul de vanzare cumpărare ca după ce ma voi face mai bine clinica sa imi poate asigura spatiu de locuit cat voi trai? Cum ar trebui sa procedez ca sa nu raman pe drumuri? Mulțumesc

Prin asistenta sociala am ajuns la această clinica .au venit la clinica mi-au facut ancheta socială dar au zis ca nu ma incadrez în caz social pentru ca am casa. Locuri la o unitate de recuperare de stat nu sunt in prezent. Mai durează si singura acasa nu ma descurc. Nu stiu cum sa procedez

Raluca Dudescu a scris:

Buna ziua, voiam doar sa va mentionez ca puteti solicita ca asistenta sociala sa se deplaseze la clinica sau domiciu pt a analiza cazul, eventual sa si discutati cum va pot ei ajuta pt intocmirea dosarului si internare intr-o unitate de recuperare de stat, daca asa va decideti.

MANOLE IRINA a scris:

Un link util unde puteti gasi consultanta juridica gratuita pentru cazuri sociale.Parerea mea este ca trebuie sa vorbi cu prietena dvs. sa faca demersurile pentru a obtine pensie de handicap si indemnizatie de asistent social.Asta v-ar ajuta mult sa faceti alte demersuri juridice necesare." [ link extern ] .

Alte discuții în legătură

Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)
Clauza de intretinere sau conventie? daniel230716 daniel230716 Matusa mea imi da apartamentul in urmatoarele conditii: Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si interdictie de vanzare si doreste in schimb doar ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)