atzucna a scris:
Un grefier incadrat cu studii medii,desi are studii superioare,dupa 5 ani poate participa la concursul de admitere in magistratura?
din cate cunosc eu, se ia in considerare numai perioada in care grefierul cu studii superioare are asemenea studii mentionate in cartea de munca (incepand cu data mentionata in decizia de incadrare in functia de grefier cu SS). nu se aplica nici echivalenta de la examenele pentru gradul profesionala (1 an vechime SMedii in cartea de munca = 1/2 ani vechime SSuper).
eu sunt (inca) grefier cu SS si nu am putut participa mai devreme la examenul organizat conf art. 33 din Lg 304/2004 din cauza ca, desi eram licentiat in drept la data angajarii (01.08.2003), postul ocupat de mine la repartitia dupa SNG a fost unul cu SMedii. Decizia de incadrare pe SS a venit abia cu data de 01.11.2005, astefl ca am pierdut mai mult de 2 ani....
stiu ca unii grefieri in acesta situatie au introdus (si castigat) actiuni in constatare pt recunoasterea acestei vechimi, fiind licentiati in timpul cat au fost considerati cu SMedii