avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... grefier cu studii superioare-magistratura
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

grefier cu studii superioare-magistratura

Un grefier incadrat cu studii medii,desi are studii superioare,dupa 5 ani poate participa la concursul de admitere in magistratura?
Cel mai recent răspuns: b. corina , utilizator 15:27, 6 Ianuarie 2011
atzucna a scris:

Un grefier incadrat cu studii medii,desi are studii superioare,dupa 5 ani poate participa la concursul de admitere in magistratura?

din cate cunosc eu, se ia in considerare numai perioada in care grefierul cu studii superioare are asemenea studii mentionate in cartea de munca (incepand cu data mentionata in decizia de incadrare in functia de grefier cu SS). nu se aplica nici echivalenta de la examenele pentru gradul profesionala (1 an vechime SMedii in cartea de munca = 1/2 ani vechime SSuper).
eu sunt (inca) grefier cu SS si nu am putut participa mai devreme la examenul organizat conf art. 33 din Lg 304/2004 din cauza ca, desi eram licentiat in drept la data angajarii (01.08.2003), postul ocupat de mine la repartitia dupa SNG a fost unul cu SMedii. Decizia de incadrare pe SS a venit abia cu data de 01.11.2005, astefl ca am pierdut mai mult de 2 ani....
stiu ca unii grefieri in acesta situatie au introdus (si castigat) actiuni in constatare pt recunoasterea acestei vechimi, fiind licentiati in timpul cat au fost considerati cu SMedii
cunoaste cineva grefieri cu studii superioare care au fost incadrati pe studii medii desi erau licentiati in drept in momentul angajarii si care s-au inscris la concursul in magistratura organizat conf. art.33 din Lg.304/2004 inainte de implinirea celor 5 ani vechime de cand s-a facut transformarea postului in studii superioare ale caror dosare au fost respinse pentru neindeplinirea conditiilor de vechime?
va intreb ptr. ca si eu sunt grefier cu ss si la fel ca si tine atzucna am fost incadrata cu studii medii si am pierdut aproximativ 1 an si 6 luni si am inaintat o adresa catre CSM in care i-am intrebat daca se ia sau nu in considerare perioada in care am desfasurat activ. de grefier cu studii medii si raspunsul lor a fost ca doar comisia de organizare a concursului poate sa aprecieze conditia privind vechimea, deci nu mi-au raspuns clar si de aceea rog pe cine stie ceva cu privire la acest aspect sa raspunda ptr. a ne lamuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime juridica claudel1982 claudel1982 Sunt Gabriela si as dori sa stiu daca mi se va recunoaste vechimea ca si grefier cu studii superioare juridice chiar daca sunt momentan incadrata pe un post ... (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Sng si inm ContSters89182 ContSters89182 Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar ... (vezi toată discuția)