avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... sng si inm
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

sng si inm

Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar unul ? Exemplu , reuseste la amandoua, alege...sa zicem inm, ce se imtimpla cu examenul validat de la sng?
Pur si simplu zice...pai am luat si acolo...nu mai vin la voi.:innocent: Sau viceversa?
Aveti vreun raspuns?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: fcam , utilizator 18:06, 5 Decembrie 2011
În primul rând examenul la sng are loc ceva mai târziu, iar la acea vreme se poate vedea dacă persoana respectivă a trecut de primul test grilă obligatoriu la INM (eventual şi de al doilea) şi s-ar putea prognoza dacă ar avea şanse să reuşească. ªi eu am dat la INM iar apoi la SNG. Am luat doar la SNG. A fost un caz în care o persoană ce a fost admisă la SNG nu s-a prezentat la şcoală (nu ştiu din ce motiv), iar în locul ei a intrat cu noroc persoana de pe locul 101 (erau 100 de locuri disponibile). Dacă îmi aduc bine aminte, la un moment dat se semnează un fel de contract cu SNG, dar asta numai după o perioadă de timp.
multumim pentru raspuns. O sa ii comunic prietenei mele. Pe ea o intereseaza ambele in egala masura, considerand ca si sng merita incercat. (Lucru pe care il sustin si eu...) Este o meserie care te pregateste foarte bine , daca vrei sa incerci mai departe, iar daca nu.... in egala masura sunt demni de admirat si cei numiti generic '' grefier'' pentru ca sustin 90% din toata bucataria unui proces...
Multumesc pentru raspuns si in numele ei.
Acum lucrezi ca grefier?
Da, acum lucrez ca grefier şi cred că se merită încercat la SNG. În alte postări pe acest forum am scris despre cum se desfăşoară lucrurile la SNG (în caz că sunteţi interesate le puteţi citi).:D
Buna.ZZ-man, imi poti spune diferenta dintre grefieri de instanta si grefieri de parchete? Multumesc.
Păi cei de instanţă intră în şedinţe, iar acestea pot dura multe ore, iar apoi trebuie să facă încheierile, citaţiile şi celelalte acte destul de rapid, iar stresul e mai mare. La parchet în principiu grefierii ori lucrează pe registratură unde trec în diferite condici/registre actele primite în dosar, ieşirile etc., ori lucrează pe partea dactilo-info la tehnoredactare şi intră în anchete (audieri) alături de procuror.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
zz-man, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Vechime juridica claudel1982 claudel1982 Sunt Gabriela si as dori sa stiu daca mi se va recunoaste vechimea ca si grefier cu studii superioare juridice chiar daca sunt momentan incadrata pe un post ... (vezi toată discuția)
Licentiata in drept ! cum pot deveni procuror neavand anii de vechime in campul muncii? annynna annynna buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,cum pot deveni procuror? am absolvit fac de drept dar nu am anii de vechime in acest sector de activitate. va ... (vezi toată discuția)