avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Activitate dsy

Activitate dsy

Răspuns la discuția durata debutului in munca
Multumesc!
In contractul colectiv de munca este mentionat urmatoarul art. :"ART. 22
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere, astfel:
a) medici, farmacişti, biologi, biochimişti, chimişti, profesori CFM, fiziokinetoterapeuţi, asistenţi medicali, dentişti, psihologi, logopezi etc. cu studii superioare, superioare de scurtă durată sau postliceale:
- 20 de zile - dacă au mai fost angajaţi în altă unitate sanitară;
- 30 de zile - dacă au mai lucrat în profesie, dar nu într-o unitate sanitară;
- 90 de zile - debut în profesie.
b) 30 de zile - alt personal cu pregătire superioară, superioară de scurtă durată sau postliceală.
c) 20 de zile - pentru personalul cu pregătire medie ce urmează să se angajeze în funcţii de execuţie medico-sanitare - surori medicale, brancardieri, infirmiere, maseuri, nămolari etc.
d) 30 de zile - pentru personalul cu pregătire medie ce urmează să se angajeze în funcţii de execuţie, altele decât medico-sanitare.
e) 5 zile - pentru personalul necalificat.
f) 30 de zile - pentru personalul ce urmează să ocupe posturi de conducere angajate în alte funcţii în unitate.
g) 45 de zile - pentru personalul provenit din altă unitate similară ce urmează să ocupe posturi de conducere.
h) 60 de zile - pentru personalul provenit din afara sistemului sanitar ce urmează să ocupe posturi de conducere.
i) 90 de zile - pentru personalul ce urmează să ocupe posturi de conducere la debutul în profesie." ...pot face referire la el in cererea mea catre managerul unitatii?
Buna seara!
Doresc sa stiu care este cadrul legal de trecere intr o alta grila de salarizare....de la asistent medical debutant la asistent medical.
Mentionez ca sunt angajata, cu contract pe perioada nedeterminata, in functia de Asistent Medical Debutant incepand cu data de 17.11.2008....salariul de baza lunar brut fiind de 630 lei.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Ce drepturi au fost incqalcate?
Plangerea penala nu se poate face prin mandatar. Daca vrea sa faca plangere, sa faca. Puteti face dvs pt ea, ca substituit procesual, dar va trebui ca ea sa si-o insuseasca.

Multumesc pentru raspuns!

De ce in fata notarului?


Pentru ca asa cer cei de la Distrigaz, sa stie ca proprietarul a fost despagubit si sa nu existe falsul

Bun, dar ce ii impedica sa faca alta separatie? Adica mama dvs sa ramana cu conducta ei si restul cu separatia lor. Credeti ca le impune ceva sa se branseze la conducta mamei dvs? Nicidecum!

Nu-i impiedica nimic. Dar nu cred ca le aproba cineva o a doua conducta paralela cu cea a mamei. Cand am facut lucrarea a trebuit sa schimb de 2 ori conducta, pt ca se schimbase peste noapte normele.......daca la aprobarea proiectului teava trebuia sa fie de un tol si jumatate la receptie trebuia sa fie de 3 toli (asta....asa preventiv.....ca daca vrea sa se branseze si ceilalti locatari sa fie debit)...asa ca a trebuit sa schimb din nou teava.....si, sa stii, ca nu este vorba de 2 metrii de teava......vine din spatele blocului si urca pana la etajul 3

Noua manie... pentru orice, plangere penala! Pai credeti ca au savarsit vreo infractiune?

"Art. 292. Cod penal: "- Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. "
1) administratorului care a semnat si stampilat lista ( si el se afla pe lista)
2) celor de pe lista care au declarat ca si ei sunt propietari
3) Distrigaz Sud care ia de buna o cerere fara sa o verifice ( stiind ca s-au mai intamplat cazuri asemanatoare) si fara sa ceara acordul notarial al proprietarului


In primul rand este proprietar, nu propietar.
........Multumesc pentru lectia de gramatica!
in al doilea rand acordul nu se da numai notarial.

....cred ca ar trebui sa te mai informezi

Mi se pare ca va luptati cu morile de vant!

........daca cei in cauza se vor bransa fara acordul mamei eu cred ca este o incalcare a dreptului de proprietate (mama nu se afla in romania, iar eu am aflat de la o vecina ce vor ei sa faca........)

Ca sa ma intelegi mai bine, distrigaz nu da nici un aviz fara acordul proprietarului ( in cazul in care exista unul) si nici nu aproba proiectul pentru o a doua conducta. Administratorul, stiind asta, a facut o ilegalitate depunand in lucrarea pentru avizare o lista stampilata si semnata din care reiese ca ei sunt proprietari........cred ca a fost sfatuit de cineva de la gaze ca nu se mai verifica existenta unei separati daca face o astfel de cerere........acest raspuns l-am primit si eu de la distrigaz si cu specificatia ca cei de pe lista impreuna cu administratorul raspund penal pt ca au declarat ca sunt proprietari, urmand ca mama sa-i dea in judecata daca acest blucru se finalizeaza
Buna ziua!
In vara anului 2006 am cumparat o caravana, marca Fiat, inmatriculata , de la un domn din Pitesti. Masina era inmatriculata in judetul Arges. Dupa cum se stie, la schimbarea propietarului, masina este radiata din judetul vanzatorului si inmatriculata in judetul cumparatorului. Acest lucru l-am facut si eu........dupa ce masina a fost verificata de RAR si Politie am primit un talon de inmatriculare........:P si ce fericita eram ca mi-am indeplinit un vis, acela de a avea o caravana cu care sa fac turul romaniei si turul europei =D>.....Fericirea mea nu a tinut prea mult. Calatorind prin Europa, la o verificare in Italia a reiesit ca masina era furata.........naspa.........furata chiar de la ei..........Si uite asa m-am ales cu masina confiscata si cu un proces in Italia in care trebuie sa demonstrez ca am fost cumparator de buna credinta......#-o .......X-( daca nu risc o pedeapsa de la 4 la 12 ani de inchisoare.
Intrebarile mele sunt : :-/
1) cine se face vinovat de inscrierea unei masini furate, RAR-ul sau Politia?
2) cine ma despagubeste pe mine?
3) cine imi plateste cheltuielile de judecata in Italia?
Răspuns la discuția Ce drepturi au fost incqalcate?
imi cer scuze.........cu vatamarea era alta problema de-a mea:D....din neatentie am trimis subiectul in timp ce il editam #-o....si de aceea nu a inteles nimeni nimic.....L-am reeditat, daca vreti sa-mi raspundeti :help:
Multumesc!
Buna ziua!
As dorii sa stiu ce drepturi i-au fost incalcate mamei mele si cum sa formulez o plangere penala in numele ei (detin procura generala)?
......acum cativa ani, renovand apartamentul mamei mele, am facut separatie de gaze pentru instalarea unei centrale termice, costurile acestei lucrari au fost suportate in totalitate de mine. Locatarii imobilului, la acea vreme, nu au vrut sa contribuie financiar la efectuarea lucrarii. Refuzul lor de a participa la costurile de efectuare a proiectului si montare a conductei de gaz, a facut ca mama mea sa fie unica propietara a conductei. Astfel, cand cineva din bloc ar fi dorit sa se branseze la conducta de gaz avea nevoie de acordul ei in fata notarului. Cu toate ca, cei care doreau acest lucru, trebuiau sa o despagubeasca, administratorul blocului impreuna cu cativa locatari au depus o documentatie la gaze pentru separatie din care reiese ca sunt/ sau ca vor fi propietari, omitand faptul ca deja in acel imobil exista o separatie de gaze.........Pentru a lamuri acest aspect, am fost la sediul Distrigaz Sud sa intreb cum este posibil sa acepte un dosar fara acordul propietarului de conducta.....si stupoare.........cica, daca primesc o hartie semnata si stampilata de administrator ( cu stampila rotunda) ei nu mai verifica.......cum poate fi posibil asa ceva, mai ales cand au calculatoarele in fata si cu o simpla apasare de buton vad daca la adresa de mai sus este deja o separatie.........la insistentele mele cum este posibil sa decida in locul meu am primit raspuns ca " ei au nevoie de abonati".........un raspuns tampit, tinand cont ca blocul are gaze de cand s-a construit............
Intrebarea mea este daca pot face plangere penala:
1) administratorului care a semnat si stampilat lista ( si el se afla pe lista)
2) celor de pe lista care au declarat ca si ei sunt propietari
3) Distrigaz Sud care ia de buna o cerere fara sa o verifice ( stiind ca s-au mai intamplat cazuri asemanatoare) si fara sa ceara acordul notarial al propietarului
Multumesc!