avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata debutului in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata debutului in munca

Buna seara!
Doresc sa stiu care este cadrul legal de trecere intr o alta grila de salarizare....de la asistent medical debutant la asistent medical.
Mentionez ca sunt angajata, cu contract pe perioada nedeterminata, in functia de Asistent Medical Debutant incepand cu data de 17.11.2008....salariul de baza lunar brut fiind de 630 lei.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2010
dsy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:51, 23 Aprilie 2019
Cf art. 31 (4) din Codul muncii absolventii institutiilor de invatamant se incadreaza la debutul lor in profesie pe baza unei perioade de probe de cel mult 6 luni.

Daca dvs spuneti ca sunteti angajat din 17.11.2008, rezulta ca cele 6 luni au trecut de cateva ori.
Este bine sa mergeti la Serv. Resurse umane sa vedeti care este situatia si chiar sa faceti o solicitare in scris cu mentionarea art. din Codul muncii.
Multumesc!
In contractul colectiv de munca este mentionat urmatoarul art. :"ART. 22
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere, astfel:
a) medici, farmacişti, biologi, biochimişti, chimişti, profesori CFM, fiziokinetoterapeuţi, asistenţi medicali, dentişti, psihologi, logopezi etc. cu studii superioare, superioare de scurtă durată sau postliceale:
- 20 de zile - dacă au mai fost angajaţi în altă unitate sanitară;
- 30 de zile - dacă au mai lucrat în profesie, dar nu într-o unitate sanitară;
- 90 de zile - debut în profesie.
b) 30 de zile - alt personal cu pregătire superioară, superioară de scurtă durată sau postliceală.
c) 20 de zile - pentru personalul cu pregătire medie ce urmează să se angajeze în funcţii de execuţie medico-sanitare - surori medicale, brancardieri, infirmiere, maseuri, nămolari etc.
d) 30 de zile - pentru personalul cu pregătire medie ce urmează să se angajeze în funcţii de execuţie, altele decât medico-sanitare.
e) 5 zile - pentru personalul necalificat.
f) 30 de zile - pentru personalul ce urmează să ocupe posturi de conducere angajate în alte funcţii în unitate.
g) 45 de zile - pentru personalul provenit din altă unitate similară ce urmează să ocupe posturi de conducere.
h) 60 de zile - pentru personalul provenit din afara sistemului sanitar ce urmează să ocupe posturi de conducere.
i) 90 de zile - pentru personalul ce urmează să ocupe posturi de conducere la debutul în profesie." ...pot face referire la el in cererea mea catre managerul unitatii?
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
dsy, utilizator
Era vorba de promovare si nu de durata perioadei de proba ...;) ... si textele de lege sunt mai mult aplicabile sectorului privat , nu si celui bugetar ...:)

Persoanele încadrate în funcţii contractuale de debutant, cu salariul de debutant , vor fi salarizate la acest nivel până la expirarea perioadei de cel puţin şase luni, dar nu mai mare de un an, şi vor fi avansate, pe bază de examen, în funcţia, gradul sau treapta profesională imediat superioară.
Fata de regimul functiei publice, promovarea personalului contractual are loc din gradul debutant in gradul asistent, dupa cel mult 6 luni, atat pentru cei incadrati pe functii ce necesita studii superioare, cat si medii.
Ce se intampla daca nu iei examenul de promovare?
Ramaneti pe functia pe care o aveati inainte de examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconcordanta intre ccm si cim spital indexia indexia Buna ziua, Institutia in care am lucrat nu are CCM la nivel de unitate in schimb exista cea de la ASSMB iar in acest CCM este specificat ca, perioada de ... (vezi toată discuția)
Promovare in urma obtinerii diplomei de licenta CO.COS CO.COS In ce act normativ este reglementata promovarea in urma obtinerii diplomei de licenta, de pe postul de asistent medical cu scoala postliceala pe postul de ... (vezi toată discuția)
Transformare post?promovare? michelina1971 michelina1971 Buna ziua, vreau si eu un raspuns competent pentru problema mea. Sunt asistent medical principal -statistician, incadrata in serviciul de statistica si ... (vezi toată discuția)