avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan Adrian.N

Activitate Bogdan Adrian.N



Dana Posta a scris:

Si eu urmaresc subiectul. Si intrebarea mea e: in ce masura au dreptul sa ne ceara un contract cu clauze confidentiale intre noi si clientii din strainatate?
Ca exemplu: angajatii nostri ar trebui sa aiba la ei contractul dintre firma din RO si cea din DE. Ei nu au voie sa stie clauzele contractului. Cum procedam?


Ideea e ca la mine are in posesie acest contract seful nostru direct cu care suntem detasati
Categoric, nu ni l-ar fi dat noua, angajatilor intrucat, exact cum ai zis mai sus, sunt clauze contractuale confidentiale
Acest contract din cate stiu eu ni la cerut si la iesirea din tara tocmai pentru a dovedi ca plecam la munca in baza unui contract incheiat in prealabil.
Buna ziua, cu respect
Am o nelamurire referitor la aceasta hg394 din 2020
Eu lucrez cu contract de munca legal, angajat la o firma din Romania in domeniu montaj instalatii electrice industriale, firma la care lucrez avand incheiat in acest scop contract cu o firma mare din Germania.
In momentul de fata ma aflu in Germania si vreau sa ma intorc in tara pe la sfarsitul lunii mai.
Facand referire la HG 394, Anexa 2, articolul 1, punctul 6 litera k, din cate inteleg nu ar trebui sa ma supun izolarii/carantinarii la reintoarcerea in Romania atata timp cat nu prezint simptome de infectare cu coronavirus. Gresesc cumva sau am inteles ceva gresit?
Precizez ca seful nostru poate face dovada existentei acestui contract intre firme la trecerea punctului vamal intrucat a trebuit facuta dovada existentei lui si la iesirea din Romania pe data de 22 aprilie cand am venit in Germania, pe langa alte jdemii de acte :)) As vrea, daca se poate sa imi raspunda cineva care stapaneste foarte bine litera legii si felui ei de a o interpreta.
Va multumesc frumos!
As opta totusi pentru srl din mai multe motive:
1 Daca ar fi sa ma angajez la o firma din nou si as avea de ales intre un srl si pfa/ii, as alege srl
2 Numele unei firme de profil (la pfa din cate stiu, poate gresesc, este numele personal, ex pfa ixulescu ion)
Si mai sunt...
Ce neclaritate am eu insa...
Firma care vreau sa o infiintez se va baza initial pe contracte cu pret per ora.
Un exemplu de calcul, in contract fac referire ca ora lucrata sa fie platita cu 40 lei, rezultand de aici 40 lei x 160 ore pe luna un venit brut realizat de6400 lei. Buuuunn. Pana aici e simplu
Ce nu stiu eu prea bine insa e ce anume se plateste (cat la suta impozit, cas, impozit pe dividente ca sa imi fac o idee cam cu cat as ramane net pe luna atat din salariu-sa zicem 4000 lei/luna brut cat si din dividente)
Precizez ca din brut nu as cheltui decat pe transport, sa zicem in jur de 1000 de lei pe luna.
Avand in vedere ca voi realiza instalatii electrice subcontractat de o firma mare de profil, care se ocupa in general cu instalatii electrice si in momentul de fata se incadreaza in domeniu constructii, dupa noua lege de impozitare de la 01 ianuarie 2019 este scutita de plata impozitului si cas.
Ce nu sunt clar insa e daca si viitorul meu srl s-ar incadra in domeniul constructii atata timp cat eu voi face contract cu plata la ore lucrate.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua.
Intentionez in perioada urmatoare sa imi deschid un srl in domeniul realizarii de instalatii electrice. Mentionez ca detin si autorizatie ANRE, lucrez in domeniul de 13 ani la o firma mare cu care ulterior intentionez sa inchei contracte.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca deschid srl-ul si eu voi fi administratorul si sotia asociat voi putea sa ma angajez la propriul srl ca electrician?
Sau daca nu, sotia administrator si eu asociat. Cum ar fi mai legal?
Pentru ca momentan, la inceput as vrea sa incerc sa vad cum decurg treburile dupa care voi mai angaja electricieni pe parcurs.
Ve multumesc anticipat pentru raspunsuri!