Buna ziua.
Intentionez in perioada urmatoare sa imi deschid un srl in domeniul realizarii de instalatii electrice. Mentionez ca detin si autorizatie ANRE, lucrez in domeniul de 13 ani la o firma mare cu care ulterior intentionez sa inchei contracte.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca deschid srl-ul si eu voi fi administratorul si sotia asociat voi putea sa ma angajez la propriul srl ca electrician?
Sau daca nu, sotia administrator si eu asociat. Cum ar fi mai legal?
Pentru ca momentan, la inceput as vrea sa incerc sa vad cum decurg treburile dupa care voi mai angaja electricieni pe parcurs.
Ve multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Da, puteti fi angajat la propria firma (SRL), doar ca nu imi este clar de ce SRL. Poate ar fi bine sa va faceti niste calcule si - aproape sigur - ca ajungeti la concluzia ca nu SRL este forma potrivita, ci ma degraba o intreprindere individuala.
As opta totusi pentru srl din mai multe motive:
1 Daca ar fi sa ma angajez la o firma din nou si as avea de ales intre un srl si pfa/ii, as alege srl
2 Numele unei firme de profil (la pfa din cate stiu, poate gresesc, este numele personal, ex pfa ixulescu ion)
Si mai sunt...
Ce neclaritate am eu insa...
Firma care vreau sa o infiintez se va baza initial pe contracte cu pret per ora.
Un exemplu de calcul, in contract fac referire ca ora lucrata sa fie platita cu 40 lei, rezultand de aici 40 lei x 160 ore pe luna un venit brut realizat de6400 lei. Buuuunn. Pana aici e simplu
Ce nu stiu eu prea bine insa e ce anume se plateste (cat la suta impozit, cas, impozit pe dividente ca sa imi fac o idee cam cu cat as ramane net pe luna atat din salariu-sa zicem 4000 lei/luna brut cat si din dividente)
Precizez ca din brut nu as cheltui decat pe transport, sa zicem in jur de 1000 de lei pe luna.
Avand in vedere ca voi realiza instalatii electrice subcontractat de o firma mare de profil, care se ocupa in general cu instalatii electrice si in momentul de fata se incadreaza in domeniu constructii, dupa noua lege de impozitare de la 01 ianuarie 2019 este scutita de plata impozitului si cas.
Ce nu sunt clar insa e daca si viitorul meu srl s-ar incadra in domeniul constructii atata timp cat eu voi face contract cu plata la ore lucrate.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Era vorba de angajare la SRL. Intreprinderea individuala ar fi o alternativa, unde evident ca nu ar fi angajat, ci titular I.I., fara a avea treaba cu ITM, etc...