avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere SRL sau SRL-D ; asociati si administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere SRL sau SRL-D ; asociati si administrator

Buna ziua ,
datorita taxelor prea mari pentru o intreprindere individuala( impozit pe profit 16 % , impozit pe dividente , cas etc ) as dori sa deschid un srl sau srl-d ( am vazut ca de fapt beneficiile pentru srl-d sunt doar niste amanari ) impreuna cu cineva ;eu sunt inginer proiectant constructor si el este inginer electro-energetician autorizat la ANRE pentru proiectare si executie instalatii electrice.
Firma va avea ca si activitate principala proiectare in constructii ( atat de arhitectura , rezistenta si instalatii ) si executia de instalatii electrice ( cunosc faptul ca trebuie firma autorizata pentru lucrari de acest tip , si nu este suficienta autorizarea care o are asociatul meu ) .
Dorim sa fim amandoi asociati ,si daca se poate si administratori , si sa ne desfasuram activitatea in firma fara contract de munca ; este posibil acest lucru ?!? Adica mai explicit : putem sa prestam activitatea de proiectare si executie instalatii electrice in cadrul societatii comerciale , fara contract de munca , doar ca si administratori ai firmei ?!
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Pot trece activitate secundara cod caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand i.i. ? dan.b dan.b Pot trece activitate secundara cod Caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand I.I. ? Am infiintata o intreprindere individuala cu cod Caen ... (vezi toată discuția)
Sfat firma paulspm paulspm Buna ziua, Sunt nou pe forum si am venit cu o mica rugaminte de a ma ajuta cu un sfat. Mai intai as vrea sa salut si sa multumesc anticipat! Paul ma ... (vezi toată discuția)
Administrator srl si angajat cu cim Bogdan Adrian.N Bogdan Adrian.N Buna ziua. Intentionez in perioada urmatoare sa imi deschid un srl in domeniul realizarii de instalatii electrice. Mentionez ca detin si autorizatie ANRE, ... (vezi toată discuția)