avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Activitate mili_muh

Activitate mili_muh

Răspuns la discuția recuperare creanta
pe somatie de plata nu este o creanta certa lichida si exigibila
Răspuns la discuția recuperare creanta
am facut notificare pt conciliere dar nu s-a rezolvat nimic. Nu mai raspund nici la telefon.
Buna ziua,

Societatea la care lucrez a achizitionat un aparat de dezumidificare si incalzire la pretul x Ron.
Am platit un avans in cuantum de 60% pentru achizitionarea unui aparat de dezumidificare si incalzire in data de 21.01.2008 conform factura seria x, nr. x in valoare de x Ron, achitata cu OP din data de 21.01.2008 . La data de 1.07.2008 am primit aparatul care nu a functionat deoarece a fost defect de la inceput, lucru constatat si de tehnicienii lor.
Restul de plata in cuantum de 40% a fost achitat conform factura seria x, nr. x din data de 04.09.2008, in valoare de x Ron, achitata cu OP din data de 04.09.2008.
De la data primirii aparatului, la cererile noastre repetate o echipa de tehnicieni a venit si a incercat punerea aparatului in functiune, dar fara nici un rezultat, motiv pentru care au ridicat aparatul de la sediul nostru de doua ori pentru remedierea defectiunii. In prezent, aparatul se afla la Bucuresti la sediul societatii lor.
Aveau obligatia ca in termen de 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului sa repare sau sa inlocuiasca produsul conform Art. 11 din Lege nr. 449/2003 : ,, Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, şi fără niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunoştinţă vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.’’
Art. 13 din aceeasi lege nr. 449/2003 prevede expres cazurile in care se poate solicita restituirea sumei. Astfel societatea noastra nu a beneficiat de repararea sau inlocuirea produsului asa cum prevede punctual (a) al art.13 din legea nr. 449/2003.
In cazul de fata aceasta procedura nu a fost respectata si s-a sfarsit fara remedierea defectiunii sau inlocuirea aparatului. Mai mult, in perioada de service trebuia sa primim un aparat care sa inlocuiasca aparatul defect, eu asa stiu ca se procedeaza.
Va rog sa retineti faptul ca este vorba de o perioada foarte lunga de timp in care noi nu am beneficiat de acest aparat. Mai mult nu vor sa ne restituie nici banii.

Nu stiu exact ce procedura trebuie urmata ,sau ce esteste de facut in cazul acesta.

Va multumesc !
Răspuns la discuția Transformare SRL in SA
Nu e vorba de majorare si nici de subscriptie.

Schimbare juridica.
Răspuns la discuția Transformare SRL in SA
Imi trebuie vechime financiar-contabila, ca altfel societate noua infiintata era simplu.. Aveti ceva practic, adica un model de hotarare ceva cu transformarea asta SRL in SA. Stiu tot ce e legat de lege dar...

DECIZIA
ASOCIATULUI UNIC



Asociatul unic al SC ………….. SRL ….. a hotarat:

1. schimbarea formei juridice a societatii din societate cu raspundere limitata in societate pe actiuni;
2. in urma schimbarii formei juridice, capitalul social al SC .............SA va fi de …………, impartit in …… actiuni, cu o valoare nominala de ……., cu urmatoarea structura :
- SC .................... SRL - x.... actiuni, reprezentand ....x % din capitalul social al societatii
-
-
3. Revocarea din functia de administrator a d-lui ............................. si numirea in aceeasi functie a …………
4. Numirea in functia de cenzori permanenti a urmatorilor : …………..
5. Numirea in functia de cenzor supleant a d-nei ……………………….
6. In baza prezentului act, a statutului societatii si a actelor modificatoare ulterioare, a legii 31/1990 actualizata, s-a hotarat adoptarea noului act constitutiv al societatii, cu o noua numerotare.
7. Pentru ducerea la indeplinire a celor hotarate se imputerniceste d-na ……………. domiciliata in Pitesti, str.
Răspuns la discuția Transformare SRL in SA
Eu vreau ca asociatul unic sa se retraga, actionarii fiin cu totul alte persoane.
Cum transform un SRL in SA ? Indrumati-ma! Multumesc!