Buna ziua!
Suntem o societate comerciala cu profil de schimb valutar. In punctele noastre de lucru gestionarii au un Registru al banilor personali in care scriu banii care ii au asupra lor.Se poate intampla ca lucratorul din punctul de lucru sa aiba cativa lei in plus care sunt lasati de diversi clienti , care nu au mai dorit sa ia tot restul.Ce se intampla cu acesti bani, ca sa nu primim amenda in cazul unui control de care inspectorii antifrauda.
Va multumesc!
Doua societati A si B impart acelasi spatiu comercial fara a avea relatii comerciale(contractuale) intre ele. Spatiul este proprietatea unei persoane fizice care nu are legatura cu nici una dintre cele doua societati. Chiriasul A a facut in spatiu lucrari de amenajare, de care beneficiaza si chiriasul B. Se poate ca pe baza de conventie incheiata intre A si B, societatea A sa refactureze catre societatea B 50% din costul de amenajare?
Societatea vinde un autoturism (amortizat integral) asociatului majoritar. In acest caz este nevoie de o evaluare a autoturismului inainte de vanzare? Ce alte implicatii fiscale exista?
Am achizitionat on-line de la o firma neplatitoare de tva cu sediul social in Ungaria (mentionez ca site-ul de pe care am facut comanda este in limba romana) produse IT, factura fiind emisa in lei. Mentionez ca la datele furnizorului sunt trecute adresa si codul fiscal din Ungaria, iar contul bancar este din Romania. Pe site-ul furnizorului apare si un cod fiscal de Romania, dar care nu este trecut pe factura. Tinanad cont de cele mentionate mai sus, aplicam taxare inversa la aceasta factura?
Suntem o societate al carei principal obiect de activitate este amanetul. Inchiriem de la un tert un spatiu comercial de 10mp,noi avand nevoie pt desfasurarea activitatii doar de 5mp. Intrebarea noasta este daca diferenta de 5mp o putem subinchiria.
Buna ziua, suntem un IFN cu activitate de amanet. Am dori sa stim daca in locatiile in care ne desfasuram activitatea putem desfasura si activitate de schimb valutar, cu mentiunea ca pt schimb valutar infintam alta societate?
Conform art 1568 din Codul Civil, am avea nevoie de acordul constituitorului pentru preluarea posesiei bunului gajat, lucru destul de dificil, ceea ce face ca, contractul de cesiune sa nu fie o varianta buna pt noi. Intrebarea mea este : exista si alta forma prin care sa putem prelua acele contracte? Multumesc!
Buna ziua.
Suntem un IFN cu activitate de amanet. Dorim sa preluam de la un alt IFN o parte din contractele de amanet active .Am dori sa stim daca aceasta operatiune se poate face pa baza de contract de cesiune sau exista o alta varianta?