ideea este ca doamna consilier de la serviciul de probațiune mi-a spus ca nu o sa mai fiu înscris in extrasul de cazier dar dupa ce termin perioada de 2 ani de supraveghere, pana atunci o sa fiu înscris in extrasul de cazier... nu știu ce sa mai cred sincer
In urma conducerii sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0,8, in urma hotararii judecatoresti ramase definitiva mi s-a aplicat o pedeapsa de 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioada de supraveghere de 2 ani. . Am fost sa ridic de la sectia de politie cazierul judiciar si, spre surprinderea mea in cazierul meu este menționată condamnarea primită, ideea este ca art 90 alin 1 spune clar alin 1 Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.
Este normal sa îmi apăra in cazier ? Sau trebuie sa fac o cerere de rectificare cazier judiciar ? Cunosc o persoana in aceeași situație ca a mea și are cazierul "curat" va rog dacă puteți sa ma lămuriti