avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Activitate George Ionescu

Activitate George Ionescu

Aici e vorba ca patronul se sustrage de la aceste plati. Practic si-a mutat tot de pe o firma pe alta, desi activitatea sa in continuare se desfasoara in exact aceleasi conditii, in exact aceeasi locatie si cu exact aceeasi angajati.

Editat :
- atacul la persoana.

In caz ca veti face acest lucru în mod repetat, puteti fi sanctionat cu banare temporară sau permanentă.
De ce nu s-ar putea? Suspendarea activitatii firmei nu are efect asupra obligatiilor ei.
Pai l-am chemat, s-a dat hotarare favorabila noua. La executare silita insa ne-am trezit ca e un tepar care se ascunde in spatele unei legislatii lacunare in vederea sustragerii de la niste obligatii.

Edit: ionut.ion....pai nu se prea poate ca e SRL. Eventual in cursul unei eventual proceduri de insolventa si daca se face atragerea raspunderii administratorului. Dar nu pot face eu cerere de intrare in insolventa pe echivalentul a 2 -3 salarii. Pragul minim stabilit de lege e de 40.000.

Eu vroiam sa stiu daca mai exista alta cale. Executorul mi-a zis ceva de o eventuala amenda pentru neindeplinirea unei obligatii de a face, tot prin proces. Nu stiu insa daca asa ceva se poate macar.
Pe scurt, o societate la care am fost angajat nu mi-a platit drepturile salariale, motiv pentru care am dat-o in judecata si am castigat in instanta.
Ulterior am apelat la un executor judecatoresc si s-a incuviintat executarea silita a societatii respective.

Din pacate insa, am constatat ca intre timp patronul acelei societati i-a suspendat activitatea si nici nu are bunuri sau conturi pe firma sa poata fi recuperat ceva.

Cu toate acestea, tot acelasi patron a infiintat o alta firma in aceeasi locatie, pe acelasi sediu si continua aceeasi activitate (e vorba de un restaurant).
Ce se poate face in cazul de fata? Mi se pare o lacuna legislativa grava ca un patron sa poata atat de usor sa se sustraga de la plata.