avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata drepturi salariale de catre o firma cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata drepturi salariale de catre o firma cu activitate suspendata

Pe scurt, o societate la care am fost angajat nu mi-a platit drepturile salariale, motiv pentru care am dat-o in judecata si am castigat in instanta.
Ulterior am apelat la un executor judecatoresc si s-a incuviintat executarea silita a societatii respective.

Din pacate insa, am constatat ca intre timp patronul acelei societati i-a suspendat activitatea si nici nu are bunuri sau conturi pe firma sa poata fi recuperat ceva.

Cu toate acestea, tot acelasi patron a infiintat o alta firma in aceeasi locatie, pe acelasi sediu si continua aceeasi activitate (e vorba de un restaurant).
Ce se poate face in cazul de fata? Mi se pare o lacuna legislativa grava ca un patron sa poata atat de usor sa se sustraga de la plata.

Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
George Ionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: George Ionescu , utilizator 09:43, 20 Aprilie 2019
Nu se poate face nimic ... nu aveti cum sa executati noua societate infiintata de acelasi patron.
Banuiesc ca se poate chema in instanta si acest patron, in solidar cu firma...
Trebuia chemat .... are deja hotarare judecatoreasca
Pai l-am chemat, s-a dat hotarare favorabila noua. La executare silita insa ne-am trezit ca e un tepar care se ascunde in spatele unei legislatii lacunare in vederea sustragerii de la niste obligatii.

Edit: ionut.ion....pai nu se prea poate ca e SRL. Eventual in cursul unei eventual proceduri de insolventa si daca se face atragerea raspunderii administratorului. Dar nu pot face eu cerere de intrare in insolventa pe echivalentul a 2 -3 salarii. Pragul minim stabilit de lege e de 40.000.

Eu vroiam sa stiu daca mai exista alta cale. Executorul mi-a zis ceva de o eventuala amenda pentru neindeplinirea unei obligatii de a face, tot prin proces. Nu stiu insa daca asa ceva se poate macar.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
George Ionescu, utilizator
Nu cred ca se poate ce va sugerat executorul, daca societatea are suspendata activitatea.... ar trebui sa se suspende executarea pana va expira perioada de suspendare a activitatii (maxim 3 ani).

Alte discuții în legătură

Verificare firma in insolventa/faliment sc alex alarms security srl ContSters111188 ContSters111188 Salutare, 1. Va rog sa imi spuneti cum pot afla (gratuit) daca o societate este sau nu in insolventa/ faliment. Mai exact ma intereseaza situatia SC [editat] ... (vezi toată discuția)
Suspendare provizorie executare silita dansultanu dansultanu buna seara!am o executare silita cu poprire pe conturi la o firma.pot suspenda executarea silita pe o perioda ca firma respectiva sa poata schimba gajul la ... (vezi toată discuția)
Validare poprire nramona nramona Buna ziua! Debitorul meu este angajat la o firma ce se afla in insolventa.In speta este fata administratorului si angajata in firma tatalui. Executorul ... (vezi toată discuția)