Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților.Participă →
Pe scurt, o societate la care am fost angajat nu mi-a platit drepturile salariale, motiv pentru care am dat-o in judecata si am castigat in instanta.
Ulterior am apelat la un executor judecatoresc si s-a incuviintat executarea silita a societatii respective.
Din pacate insa, am constatat ca intre timp patronul acelei societati i-a suspendat activitatea si nici nu are bunuri sau conturi pe firma sa poata fi recuperat ceva.
Cu toate acestea, tot acelasi patron a infiintat o alta firma in aceeasi locatie, pe acelasi sediu si continua aceeasi activitate (e vorba de un restaurant).
Ce se poate face in cazul de fata? Mi se pare o lacuna legislativa grava ca un patron sa poata atat de usor sa se sustraga de la plata.
Pai l-am chemat, s-a dat hotarare favorabila noua. La executare silita insa ne-am trezit ca e un tepar care se ascunde in spatele unei legislatii lacunare in vederea sustragerii de la niste obligatii.
Edit: ionut.ion....pai nu se prea poate ca e SRL. Eventual in cursul unei eventual proceduri de insolventa si daca se face atragerea raspunderii administratorului. Dar nu pot face eu cerere de intrare in insolventa pe echivalentul a 2 -3 salarii. Pragul minim stabilit de lege e de 40.000.
Eu vroiam sa stiu daca mai exista alta cale. Executorul mi-a zis ceva de o eventuala amenda pentru neindeplinirea unei obligatii de a face, tot prin proces. Nu stiu insa daca asa ceva se poate macar.
Nu cred ca se poate ce va sugerat executorul, daca societatea are suspendata activitatea.... ar trebui sa se suspende executarea pana va expira perioada de suspendare a activitatii (maxim 3 ani).
Validare poprire
nramona
Buna ziua! Debitorul meu este angajat la o firma ce se afla in insolventa.In speta este fata administratorului si angajata in firma tatalui. Executorul ... (vezi toată discuția)