Buna ziua.
Astazi am depus o cerere ptr.aprobarea sustinerii testului de cunostinte rutiere, m-am inscris in audienta la Comandant si am solicitat un Istoric sanctiuni" pe ultimii 15 ani.
Stupoare!!!
Scrie: ,,Abaterea
INFR - VATAMARE CORPORALA DIN CULPA" Data comiterii 18.07.2018
Buna seara! Multumesc ptr.raspuns.
In data de 03.04.2019, am primit personal un exemplar al Ordonantei de clasare si un exemplar al Referatului cu propunere de clasare , pe care, in aceeasi zi le-am depus personal, la Ghiseul nr.1 la Politia Rutiera Ilfov, fara nr.de inregistrare. Un ofiter mi-a spus sa ma prezint peste 7 zile, ca permisul va fi suspendat pentru 90 zile..... Pe data de 10.04.2019, m-am prezentat la ghiseu, unde mi-a fost inmanata o adresa nr.../05.04.2019 din care rezulta ca permisul mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 zile.... cu mentiunea....,,/nu trebuie sa va prezentati la serviciul politie......pentru verificarea regulilor de circulatie in conditiile art.106 din OUG 195/..".
1- am depus in termen de o zi(in aceeasi zi) actele eliberate de Parchet;
2- in adresa in care mi se comunica rezolutia Sefului politiei rutiere prin care dispune suspendarea adreptului de a conduce nu se face vorbire despre o perioada de majorare. Nu se mentioneaza nimic ,, 90 de zile", atat!
A dispus suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile incepand cu ... conf.art.103 alin.3 lit.c).." nu spune din ce act normativ, e adaugat cu pixul, fara semnatura, fara data adaugirii.
Atat prevede legea, ptr.fapta savarsita, 90 de zile de suspendare.
Si asa fiind, nu era normal ca, functionarul/a de la ghiseu, la data prezentarii la Brigada Rutiera din Str.Udristei, sa incerce sa-mi explice de ce nu pot/nu am dreptul sa dau testarea ?? m-am prezentat 2 ori, nu numai odata !!! Macar sa fi incercat!
Va urmez sfatul, solicit audientele ierarhic.
Multumesc ptr.timpul acordat.
O seara buna!
Multumesc mult ptr.raspuns,D-le LATKA, o sa tin cont de recomandarile d-voastra.
Intrebarea era ptr.D-l Teodorescu, cred ca lucreaza in domeniu, l-am intalnit pe un alt forum.
In domeniul in care am lucrat eu, cand noi, juristii, aveam situatii neclare cu privire la interpretarea legii, sau interpretam in mod diferit, Oficiul Juridic al institutiei formula puncte de vedere pentru uniformitatea practicii in folosul cetateanului , nicidecum sa interpretam excesiv.
Ma gandeam ca ar putea fi o situatie asemanatoare, conducerea politiei rutiere sa fi dispus o asemenea masura, dar nu cred, legislatia Codului Rutier este clara.
Politia merge pe ideea ca o actiune in instanta dureaza mai mult de 90 de zile, instante aglomerate, termene foarte lungi si omul se lasa pagubas, lasa capul si isi duce crucea, desi ar merita vazut care este parerea instantei, s-ar lamuri unele spete identice sau supuse aceluias regim .
Multumesc, o seara buna sa veti!
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Am vazut participarea d-voastra la discutii pe alt forum. Cred ca sunteti in masura sa ma ,,luminati".
Cand am comis fapta, au aplicat legea cu celeritate, iar acum, desi legea prevede, legea nu mi se mai aplica??? Cred ca legea trebuie aplicata totdeauna, chiar daca nu intotdeauna este dreapta!!! Va rog doar sa-mi spuneti conform carei legislatii aplicate de politie(poate mai au si alte reglementari ) nu mi se aplica prevederile OG 1391/2006 ,,chiar daca indeplinesc conditiile necesare reducerii"??? Vreau sa stiu de ce mi se intampla toate aceste lucruri?? ptr.ca eu nu sunt un ,,client" al politiei, acest refuz de a-mi da posibilitatea sa beneficiez de prevederile legii este ca urmarea carui fapt?? De ce ma sanctioneaza Serviciul Rutier mai drastic decat legea ??
Buna ziua! Astazi am fost la Serviciul Politiei Rutiere Bucuresti, Ghiseul 5, in Str.Udriste. Am asteptat ptr. a 2-a serie ptr.ca au fost multi solicitanti si sala de testare dispune de 30 locuri.
Doamna politist de la ghiseu a verificat evidenta din calculator si m-a intrebat de ce vreau sa dau examen. ,,Pentru reducerea perioadei de suspendare" i-am raspuns. Doamna l-a chemat pe ,,Doru" un coleg care era civil, dar ii ajuta pe colegii de la ghisee ptr.ca astazi au fost multi, multi solicitanti, acesta s-a uitat in monitor si mi-a spus ca ,,nu aveti dreptul sa dati examen ptr.reducerea perioadei de suspendare, conform legii". Am plecat si m-am adresat persoanei de la informatii, care mi-a spus ca nu indeplinesc ,,conditiile art.221 din O G 1391, care se refera la contraventie", cu alte cuvinte, numai contraventiile beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare, nu si faptele penale.
Nu stiu ce sa cred.... nici ce sa fac, cui sa ma adresez.
Multumesc.
Multumesc ptr.raspuns.
1) Da, am permisul de 24 de ani, timp in care am platit doua amenzi si acum, nefericitul asta de eveniment pe care, sincer, il regret! Am fost la Brigada rutiera din Str.Udriste, au spus ca nu trebuie sa dau examen, trebuie sa astept 90 de zile. Daca legea nu prevede, asta este, astept, dar vreau sa stiu care este prevederea respectiva. Va rog sa-mi spuneti cand se depune cererea, care este suscesiunea faptelor .
2) Cum se interpreteaza prevederea de la pct.1 a) perioadă de suspendare a fost majorată, conform legii ?; Cu multumiri.
Buna ziua. In data de 18.07.2018, am accidentat un pieton pe trecere. Eu am venit din stanga, am oprit la trecere , au trecut 2 doamne si cand am plecat, s-a avantat si omul, cu telefonul la ureche..... L-am impis, a cazut. El a chemat salvarea, apoi s-a ridicat si s-a dus pe trotuar,a venit salvarea, l-a luat si l-a dus pana la sectia de politie, dar nu a vrut sa mearga la spital. Noaptea, s-a dus la spital, Mi-a intocmit dosar penal, accidentatul nu a depus plangere. In ianuarie procurorul a dispus clasarea, nu mi-au comunicat-o, dar mie mi-a mai dat ordonanta de prelungire dovada de circulatie si pe februarie si pe martie. In aprilie m-au chemat si mi-au dat ordonanta de clasare si referatul politiei. Le-am dus la politia rutiera. Am depus cerere, formularul a fost ,, sa analizati dosarul meu". Am primit o adresa(rezolutia sefului politiei rutiere) din care rezulta ca am comis o fapta penala pedepsita de art.196 Cp, prevazuta de art.103 al.1 litc)... , a dispus suspendarea permisului pentru 90 de zile cu mentiunea ,,nu trebuie sa va prezentati la....pentru verificarea regulilor de circulatie in conditiile art.106 din OUG 195/2002''. Am citit OUG 195/2002, am citit OG 1391/2006, rezulta clar ca sunt obligata sa ma prezint la verificare dar cum ??? M-am prezentat la Brigada rutiera din Str.Udriste, unde mi s-a spus ca nu am dreptul sa dau verificarea, de ce ??? ,,ca asa zice legea"..... Nu a precizat care lege, unde.
Va intreb :cum sa ma prezint la testare daca nu ma primeste ??? de ce nu ma accepta sa dau testarea ?? sunt pasibila la penalizare cu suspendarea a inca 30 zile cum zice Regulamentul ?? Unde prevede legea ca nu am obligatia/dreptul sa dau testarea, ca nu sunt in nicio situatie din cele enumerate la art.221 alin.2. Poate nu am cautat unde trebuie, nu am inteles legea, dar va rog, ajutati-ma sa gasesc prevederea legala care ma scuteste de prezentarea la testare.
Ar trebui sa depun o cerere prin care sa solicit rezolutie pentru verificarea cunostintelor ??? Va multumesc.