avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Activitate lovefist

Activitate lovefist

Am avut zilele trecute un accident. Am intrat intr-o intersectie mare cu linie de tramvai pe culoare verde. In fata mea era o masina care se deplasa cu viteza foarte mica, ba chiar a incetinit si mai mult la sina de tramvai. Din aceasta cauza am parcurs foarte incet intersectia. Intre timp s-a facut verde la sensul din drepta mea si m-am trezit lovit lateral circuland cu sub 20km/h de o masina care tocmai plecase de pe loc. Am fost la politie (greseala mea, n-o mai repet in vecii vecilor) si am dat toate detaliile. Cu toate astea am fost declarat vinovat (in proces scrie ca nu am respecta culoarea rosie a semaforului) si m-am ales cu o suspendare a permisului pe 60 de zile. Cu toate ca am avut martor in masina (pe care l-am si mentionat in declaratie), agentul a omis trecerea lui pe procesul verbal.
Agentul este clar incompetent. Nu a tinut cont de viteza reduse cu care circulam desi din examinarea loviturii se poate deduce. In plus exista lege prin care soferii sunt obligati sa nu patrunda in intersectie daca nu e libera.
Nu stiu ce sa fac. Am permis de 3 ani si n-am mai avut parte de nici un incident asemanator. Masina mi-o repara CASCO. As dori sa fac contestatie doar ca nu dispun de foarte mult timp (sunt student la electronica). Cam la cat timp de la depunerea contestatiei o sa fie programat procesul ? Care sunt sansele si ce efort implica?
Multumesc anticipat.